Πολιτική
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2005 16:37

Γ. Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει τον άλλο δρόμο για την Αυτοδιοίκηση

Τον άλλο δρόμο για την Αυτοδιοίκηση προετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών.

Η Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών θα προσδιορίσει τις διαδικασίες που θα γίνουν στο ΠΑΣΟΚ μέχρι το τέλος του χρόνου για την αξιολόγηση και την ανάδειξη υποψηφιοτήτων. Επίσης, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 1η Οκτωβρίου θα συνεδρίασει το Εθνικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει για το πολιτικό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση.

Στόχος μας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι να δώσουμε μία νέα πρόταση στην Αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε: «Για το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ο άλλος δρόμος, των ριζικών τομών οι οποίες δίνουν σεβασμό στον άνθρωπο και αξία στον πολίτη».

Όσον αφορά τις επιλογές των προσώπων που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι τα πρόσωπα που θα υποστηριχθούν θα έχουν δυνατότητες, ικανότητες, νέο ήθος και αξία. Η επιλογή, τόνισε, θα γίνει μέσα από διαβούλευση με την κοινωνία και οι διαδικασίες θα είναι διαφανείς και δημοκρατικές και πρόσθεσε ότι τα πρόσωπα που θα επιλέξει να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, θα γίνει προσπάθεια να είναι νέοι άνθρωποι που θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος των τομών και των αλλαγών στην Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε τέλος, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν σχεδιάζει για τις επόμενες εκλογές, αλλά για τις επόμενες γενιές.