Πολιτική
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2005 12:15

Για διαπλοκή στο χώρο του Πολιτισμού κατηγόρησε τον Ευ. Βενιζέλο ο Π. Τατούλης

Οξύνεται η πολιτική κόντρα με αφορμή το δυστύχημα στον αρχαιολογικό χώρο Ακρωτήρι της Σαντορίνης.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Τατούλης, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Flash, κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Πολιτισμού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, για διαπλοκή στο χώρο του Πολιτισμού. Ο λαϊκισμός έχει και τα όριά του, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.

Χθες ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για πολιτική ανανδρία της κυβέρνησης τονίζοντας: «Αντιλαμβάνομαι την δυσχερή σχέση του κ. Τατούλη που έχει την πολιτική ευθύνη, αλλά και την ατυχία του δραματικού συμβάντος στην Σαντορίνη και επειδή βλέπω ότι ο κ. Καραμανλής, πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού τον έχει αφήσει μόνο, ακάλυπτο και αβοήθητο, ήμουν μετριοπαθής στις διατυπώσεις μου, όλα όμως έχουν ένα όριο».

Όσον αφορά τις εις βάρος του αιτιάσεις για την απόφασή του να ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος στο κοινό, ο κ. Τατούλης τόνισε πως σε επί τόπου σύσκεψη έλαβε διαβεβαιώσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς για την ασφάλεια του χώρου.

Σκληρή ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Πάγκαλου. Ο υφυπουργός Πολιτισμού παρέβη τον νόμο, ανοίγοντας τον αρχαιολογικό χώρο για το κοινό χωρίς να συμβουλευθεί τις αρμόδιες υπηρεσίες (Κεντρικο Αρχαιολογικο Συμβούλιο), είναι ο ηθικός υπεύθυνος μίας δολοφονίας, υπογράμμισε, αναφερόμενος στο θάνατο του βρετανού τουρίστα από την πτώση του στεγάστρου, και ζήτησε την άμεση αποπομπή του.