Αθλητικά
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 09:10

ΑΕΚ: «Τέλος» ο Σάκοτα, αναλαμβάνει χρέη τζένεραλ μάνατζερ

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, καθώς το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι ο Ντράγκαν Σάκοτα αναλαμβάνει χρέη τζένεραλ μάνατζερ της ΚΑΕ.

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, καθώς το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι ο Ντράγκαν Σάκοτα αναλαμβάνει χρέη τζένεραλ μάνατζερ της ΚΑΕ.

Το κλίμα εναντίον του Σέρβου τεχνικού ήταν βαρύ εδώ κι αρκετό καιρό. Ο αποκλεισμός της ομάδας από τη συνέχεια του EuroCup, παρά τη νίκη στο φινάλε της φάσης των ομίλων επί της Νεπτούνας Κλαϊπέντα, ήταν η «σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι» και χθες το βράδυ πάρθηκε η απόφαση της απομάκρυνσης του Σάκοτα.

Ο έμπειρος προπονητής, πάντως, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΚΑΕ από άλλο πόστο και συγκεκριμένα ως τζένεραλ μάνατζερ και υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος του τμήματος μπάσκετ. Στον πάγκο της ΑΕΚ στο ματς του Σαββάτου με το Ρέθυμνο θα βρίσκεται ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι τα δύο ονόματα που ακούγονται πιο έντονα τις τελευταίες ημέρες και δεν αποκλείεται ένας εξ αυτών να διαδεχθεί τον Σάκοτα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρει: «Η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει, ότι ο Ντράγκαν Σάκοτα θα συνεχίσει πλέον να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Τζένεραλ Μάνατζερ (General Manager) της «Βασίλισσας», αλλά κι ως επικεφαλής του αναπτυξιακού Προγράμματος.

Ο αρχικός σχεδιασμός (μετά τη συμφωνία του 2014) αφορούσε στο καλοκαίρι του 2016, αλλά οι συνθήκες επέβαλαν να συμβεί στον παρόντα χρόνο.

Ο κ. Σάκοτα έβαλε την ΑΕΚ της καρδιάς του πάνω από τις όποιες προσωπικές του φιλοδοξίες και έλαβε την απόφαση να παραμείνει σε άλλο πόστο. Η παραπάνω εξέλιξη προέκυψε από κοινού με τη διοίκηση, και πιο συγκεκριμένα έπειτα από πολύωρες επαφές με τον Μάκη Αγγελόπουλο, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (18/12).

Η παρουσία του Ντράγκαν Σάκοτα στην ΑΕΚ κρίθηκε υπερπολύτιμη και αναγκαία. Η προσπάθεια όλων στην ΑΕΚ συνεχίζεται απρόσκοπτα και δεν επηρεάζεται από τις όποιες πρόσκαιρες αντιξοότητες.

Στον πάγκο της ΑΕΚ στην αναμέτρηση του Σαββάτου (19/12) με το Ρέθυμνο, ως πρώτος προπονητής θα καθίσει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.»