Πολιτική
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 19:28

Ρεγκούζας: Mea culpa για τη φραστική ανακολουθία

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει κάθε φαινόμενο διαφθοράς», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας, αναλαμβάνοντας την προσωπική ευθύνη για την όποια, όπως είπε, φραστική ανακολουθία ή ατέλεια της ομιλίας του προς τους τελωνειακούς για το «γρηγορόσημο». Ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι τους καλούσε «να συμπράξουν να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο και όχι να το ανεχθούμε. Τους έλεγα με λίγα λόγια, γιατί όπως ξέρετε προέρχομαι και από το Υπουργείο Οικονομικών, το εξής: Σας ξέρω. Κοιτάξτε να μαζευτείτε».

Ο κ. Ρεγκούζας ζήτησε από τους βουλευτές να προβληματιστούν από τη «στάση κάποιων συμφερόντων, που θέλουν να με αποπέμψουν. Προσωπικά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να το κάνουν. Είναι όμως λάθος για την πολιτική και τις αντιστάσεις της».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης σχολίασε «όποιος αναλαμβάνει την ατομική ευθύνη και αναγνωρίζει το λάθος, συνήθως παραιτείται».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Β. Πολύδωρας είπε ότι ο κ. Ρεγκούζας «ανέλαβε την ευθύνη για το φραστικό ολίσθημα, αλλά δεν ανέλαβε την ευθύνη που, όπως υπονοείται, θα οδηγούσε στην παραίτηση για κάτι το άνομο, έκνομο ή ανήθικο που ίδιος διέπραξε».