Αθλητικά
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 23:30

Βόλεϊ: Μεγάλο βράδυ για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Ένα εξαιρετικό βράδυ αποδείχθηκε το αποψινό για τις περισσότερες από τις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Ένα εξαιρετικό βράδυ αποδείχθηκε το αποψινό για τις περισσότερες από τις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ κατέγραψε  την πρώτη νίκη στην ιστορία του στη διοργάνωση, στην παρθενική παρουσία του προπονητή του, Γιάννη Καλμαζίδη σε αυτό το θεσμό.

Ο «Δικέφαλος» νίκησε στην Πυλαία με 3-1 τη βελγική Νόλικο Μαασέικ και διατήρησε τις, μαθηματικές πάντως, ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση ή στο CEV Cup.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης παρά τις απουσίες του έφτασε σε ακόμη μία μεγάλη πρόκριση και να βρεθεί στους «16» του Τσάλεντζ Καπ, κατακτώντας στο «χρυσό σετ». 

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη έχασε 1-3 στην έδρα της Πριέβιτζα, δηλαδή όσο είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα,  αλλά στάθηκε όρθια στο «χρυσό» σετ, που κατάκτησε με 15-11 και τώρα θα βρει μπροστά της την κροατική Σπαρτάκ Λιγκ.

Πρόκριση στις 16 της ίδιας διοργάνωσης και για τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, που επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε με δύο νίκες επί της Βάσας. 

Μία ημέρα μετά την πρόκριση της ανδρικής ομάδας του συλλόγου στα προημιτελικά του CEV Cup ακολούθησαν λοιπόν οι Γυναίκες, οι οποίες μετά το 3-0 στο Ρέντη επικράτησαν και απόψε στην Ουγγαρία, με 3-1, και θα παίξουν για τις «8» με την C.S.M. Βουκουρεστίου τον Ιανουάριο.

Η μοναδική ομάδα που δεν τα κατάφερε ήταν ο Φοίνικας Σύρου, παρά τη νίκη με 3-2 επί της φινλανδικής ValePa Σασταμάλα. Ο Φοίνικας κράτησε αλώβητη την έδρα του στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία, που διακόπηκε λόγω της ήττας με 0-3 στο πρώτο παιχνίδι.

Εν τω μεταξύ, με αδιαπέραστο μπλοκ που χάρισε 15 πόντους, ο Ηρακλής νίκησε 3-0 τη Λαμία στην εξ αναβολής συνάντηση με την οποία ολοκληρώθηκε η α΄ φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και προκρίθηκε στη β΄ φάση, όπου θα υποδεχτεί τον Παμβοχαϊκό για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στο φάιναλ-4.