Πολιτική
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Σταδιακή μεταβολή του καιρού, με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα στη Μακεδονία, σταδιακά, θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τη νύχτα, τα φαινόμενα θα ενταθούν. Η ορατότητα τις πρωϊνές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το απόγευμα. Τη νύχτα, τα φαινόμενα θα ενταθούν στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα τις πρωϊνές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείες και αργότερα μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Η ορατότητα το πρωΐ, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με μικρή πιθανότητα βροχής στην Κρήτη το πρωΐ. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς και στα νότια μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν. Η ορατότητα το πρωΐ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και προς το βράδυ, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Αργά τη νύχτα, τα φαινόμενα θα ενταθούν. Η ορατότητα το πρωΐ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική Ελλάδα και το Βορειο-Ανατολικό Αιγαίο, προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Αργά τη νύχτα, ο καιρός θα βελτιωθεί στη Δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα πελάγη, τοπικά, πολύ ισχυροί. Από το απόγευμα, βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείους μέτριους έως ισχυρούς και στο Ιόνιο σε πολύ ισχυρούς. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Κυριακή στη Δυτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, θα είναι έντονες. Σταδιακά όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα, νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, που σταδιακά θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Από αργά το βράδυ, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα. Σε χαμηλά, για την εποχή, επίπεδα, θα κυμανθεί η θερμοκρασία.