Πολιτική
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 08:31

«Κλείδωσε» η εταιρεία για τις εκλογές στη Ν.Δ.

Αίσιο τέλος είχαν οι συζητήσεις της Ν.Δ. με τη Vodafone για τη διενέργεια των εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου και της 10ης Ιανουαρίου, καθώς οι δύο πλευρές υπέγραψαν χθες το σχετικό συμβόλαιο για την εσωκομματική διαδικασία. Προβληματισμός εγείρεται, πάντως, για το αν η Ν.Δ. είναι σε θέση να καλύψει το αντίτιμο, που καθορίστηκε στα 700.000 ευρώ περίπου.

Από την έντυπη έκδοση 

Του Μιχάλη Χτζηκωνσταντίνου
[email protected]

Αίσιο τέλος είχαν οι συζητήσεις της Ν.Δ. με τη Vodafone για τη διενέργεια των εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου και της 10ης Ιανουαρίου, καθώς οι δύο πλευρές υπέγραψαν χθες το σχετικό συμβόλαιο για την εσωκομματική διαδικασία. Προβληματισμός εγείρεται, πάντως, για το αν η Ν.Δ. είναι σε θέση να καλύψει το αντίτιμο, που καθορίστηκε στα 700.000 ευρώ περίπου.

Δώδεκα ημέρες πριν από τις εκλογές η Ν.Δ. ενημέρωσε χθες για την τελική κατάληξη των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, δίνοντας τέλος στους ψιθύρους και την αγωνία για ενδεχόμενη παράταση της αβεβαιότητας. Μάλιστα η υπογραφή της γνωστής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας προκαλεί αισιοδοξία στις τάξεις της γαλάζιας παράταξης ότι δεν θα επαναληφθεί το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου και θα εξέλθει σύντομα το κόμμα από τη μακρά διαδικασία που τραυμάτισε την εικόνα του.

Την υπογραφή της συμφωνίας σχολίασε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το κόστος θα κινηθεί γύρω στις 700.000 ευρώ. Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πάντως ότι αν στις εσωκομματικές εκλογές συμμετέχουν 200.000 ψηφοφόροι τότε δεν θα καλυφθεί το συγκεκριμένο ποσό από το αντίτιμο συμμετοχής των 3 ευρώ. Στη Ν.Δ. εκφράζεται πάντως γενικότερος προβληματισμός, λόγω των στενών οικονομικών δεδομένων του κόμματος, αλλά και τις προβλέψεις για περιορισμένη συμμετοχή λόγω της ακυρωθείσας διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου.

Οι σχέσεις μεταξύ των υποψηφίων παραμένουν τεταμένες με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα να έχει ανατρέψει το προβάδισμα που διατηρούσε ο κ. Μεϊμαράκης μέχρι τις 22 Νοεμβρίου και να ηγείται εκείνος της προεκλογικής κούρσας. Μετά τις ενστάσεις της πλευράς Μεϊμαράκη και τις σοβαρότατες καταγγελίες του Αδωνι Γεωργιάδη περί «στημένων» ερευνών, στο θέμα παρενέβη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ουσιαστικά χαρακτήρισε μη σοβαρές τις δύο εταιρείες που κατέγραψαν προβάδισμα του Απόστολου Τζιτζικώστα στην πρόθεση ψήφου.

«Ολες οι σοβαρές εταιρείες δημοσκοπήσεων αρνούνται να δημοσιεύσουν πρόθεση ψήφου διότι δεν υπάρχει καθορισμένο εκλογικό σώμα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει μάλιστα ότι παρά τις δημοσκοπικές προβλέψεις που τον φέρνουν τρίτο, θα κατορθώσει να είναι στον δεύτερο γύρο της 10ης Ιανουαρίου. Κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές, επισημαίνοντας ότι από αυτές θα αναδειχθεί ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. «Ζητώ από τους πολίτες να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της Ν.Δ. Δεν ψηφίζουμε μόνο για πρόεδρο της Ν.Δ. αλλά και τον επόμενο πρωθυπουργό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει διάσπαση στη Ν.Δ. «Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής των εκλογών, θα είμαι δίπλα στον οποιονδήποτε αναδείξει η βάση της Ν.Δ. πρόεδρο, εφόσον δεν είμαι εγώ. Και το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι τρεις» ξεκαθάρισε. Ανέφερε, μάλιστα, ότι το ζητούμενο για τη Ν.Δ. είναι να επαναφέρει στις τάξεις της τις πλατιές κοινωνικές μάζες που κάποτε την εμπιστεύθηκαν και που σήμερα «της έχουν γυρίσει την πλάτη». Ζήτησε, μάλιστα, από τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές και να ψηφίσουν για την αλλαγή στη Ν.Δ.