Πολιτική
Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 13:53

Τι απαντά η γερμανική πρεσβεία για τα περί ακυβερνησίας στην Ελλάδα

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική πρεσβεία, με αφορμή δημοσίευμα της Die Welt περί ακυβερνησίας στην Ελλάδα.

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η γερμανική πρεσβεία, με αφορμή το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που κάνει λόγο για αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στην οποία σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι «πρακτικά ακυβέρνητη».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία.

Σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές, καταλήγει.

Κυβερνητικές πηγές, με αφορμή την ανακοίνωση, επισημαίνουν τη σημασία της πρωτοβουλίας για την έκδοση της ανακοίνωσης με την οποία, όπως λένε, διαψεύδεται το δημοσίευμα στο γερμανικό Τύπο.

Οι κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν επίσης την αναφορά σε «υποθετική» εσωτερική αλληλογραφία, αλλά και τη ρητή αναφορά στη στήριξη από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών και τη γερμανική Κυβέρνηση προς την ελληνική κυβέρνηση για όλες τις προκλήσεις, δηλαδή και όσον αφορά την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος, αλλά και τη διαχείριση του προσφυγικού.