Αθλητικά
Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 22:23

Βόλεϊ: Ο Φοίνικας «γονάτισε» και τον ΠΑΟΚ

Ο πρωταθλητής και Κυπελλούχος ΠΑΟΚ παραπαίει ή το επίπεδο δυσκολίας της φετινής Α1 είναι μεγαλύτερο από το περυσινό;

Ο πρωταθλητής και Κυπελλούχος ΠΑΟΚ παραπαίει ή το επίπεδο δυσκολίας της φετινής Α1 είναι μεγαλύτερο από το περυσινό;

Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση, αφού και η περυσινή κραταιά ομάδα μετρά ήδη επτά χαμένους βαθμούς στις επτά πρώτες αγωνιστικές της Α1 Ανδρών αλλά και ομάδες όπως ο Φοίνικας Σύρου, που υποχρέωσε απόψε τον «Δικέφαλο» σε δεύτερη σερί ήττα, η Κηφισιά και ο Παμβοχαϊκός δείχνουν καλύτερες από πέρυσι.

Ανήμερα της εορτής του πολιούχου αγίου της Σύρου, του Αγίου Νικολάου, ο Φοίνικας επιφύλαξε στους ένθερμους φίλους του την καλύτερη φετινή εμφάνισή του, ανώτερη ακόμη κι από εκείνη απέναντι στον άλλο διεκδικητή του τίτλου, Ολυμπιακό, του οποίου επίσης είχε επικρατήσει στο «Δ. Βικέλας» (3-2).

Με την έκτη νίκη σε επτά παιχνίδια η ομάδα των Κυκλάδων έφτασε στους 18 πόντους και ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση της κατάταξης με την Κηφισιά, την οποία θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη στην εμβόλιμη 8η αγωνιστική, ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ έφυγε ηττημένος από το γήπεδο που πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τον περασμένο Μάρτιο και το Κύπελλο Νοτίου Αιγαίου τον Σεπτέμβριο, ενώ απέχει πια 5 βαθμούς από τον Ολυμπιακό και 4 από Φοίνικα και Κηφισιά.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πειθαρχημένα σε σερβίς και ανάπτυξη πιέζοντας τον αντίπαλο στην υποδοχή και βγάζοντας εκτός αγώνα το μεγάλο επιθετικό όπλο του «Δικέφαλου», τον Κουβανό Χιμένες. Μάλιστα, ο Νίκι Ζελιάσκοφ αντικατέστησε τον Χιμένες στο 7-13 του 4ου σετ, ενώ στην επόμενη φάση υπήρξε διακοπή, επειδή από την κερκίδα πετάχθηκε μπουκάλι με νερό στον Κουβανό κι εκείνος το επέστρεψε στην κερκίδα.