Κόσμος
Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 01:27

Λονδίνο: Τρεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του μετρό

Τρεις πολίτες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, όταν άνδρας τους επιτέθηκε με μαχαίρι σε σταθμό του μετρό του ανατολικού Λονδίνου το βράδυ του Σαββάτου.

Τρεις πολίτες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, όταν άνδρας τους επιτέθηκε με μαχαίρι σε σταθμό του μετρό του ανατολικού Λονδίνου το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο δράστης φώναξε κατά την επίθεση «αυτό είναι για την Συρία», πριν ακινητοποιηθεί από αστυνομικούς, κάτι που πάντως δεν επιβεβαιώνουν οι αρχές.

«Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατικό γεγονός», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Λονδίνου, Ρίτσαρν Γουάλντον, με ανακοίνωση του.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε ότι αστυνομικοί έλαβαν κλήση το Σάββατο το βράδυ για ένα περιστατικό στον σταθμό του μετρό Λέιτονστοουν, στο ανατολικό Λονδίνο, όπου ο ύποπτος φέρεται να απειλούσε πολίτες με ένα μαχαίρι.

Πρόσθεσε ότι ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε όπλο τέιζερ (ηλεκτροσόκ) ενάντια στον δράστη, ο οποίος συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του ανατολικού Λονδίνου, όπου παραμένει υπό κράτηση.

Δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές του τηλεοπτικού δικτύου Sky News και της εφημερίδας London's Evening Standard ότι ο δράστης φώναξε κατά την επίθεση «Αυτό είναι για τη Συρία».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters