Αθλητικά
Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015 21:45

Βόλεϊ: Κυρίαρχος στις Γυναίκες ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής στην Α1 Γυναικών, καθώς πέρασε εμφατικά και από την Κυψέλη επικρατώντας με 3-1 του γηπεδούχου Παναθηναϊκού, τον οποίο υποχρέωσε στην πρώτη φετινή ήττα.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής στην Α1 Γυναικών, καθώς πέρασε εμφατικά και από την Κυψέλη επικρατώντας με 3-1 του γηπεδούχου Παναθηναϊκού, τον οποίο υποχρέωσε στην πρώτη φετινή ήττα.

Οι «ερυθρόλευκες», που έχασαν το πρώτο σετ στο πρωτάθλημα ύστερα από οκτώ αγώνες, απόκτησαν διαφορά τεσσάρων βαθμών από τις «πράσινες» και εκτός απροόπτου εξασφάλισαν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

«Ήταν ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι σε μια δύσκολη, αλλά εξαιρετική ατμόσφαιρα. Χάρηκα που παίξαμε ένα σκληρό ματς με έναν δύσκολο αντίπαλο και φυσικά, είμαι χαρούμενος που νικήσαμε» δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.

«Οι δύο ομάδες έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και είμαι ικανοποιημένος για τη νίκη. Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο σετ, δεν ήμασταν τόσο τυχεροί. Από εκεί και μετά όμως βελτιωθήκαμε και παίξαμε καλύτερα. Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας με τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια για εμάς και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Ρούσης υποστήριξε ότι «ο αγώνας χάθηκε καθαρά από λάθη δικά μας, λάθη που δεν πρέπει να γίνονται, αφού τέτοιοι αγώνες κρίνονται στις λεπτομέρειες. Η ήττα δεν σημαίνει κάτι για εμάς, πέρα από ψυχολογικoύς λόγους που παίζουμε με τον Ολυμπιακό. Δεν δουλεύουμε μόνο για σήμερα ή για αύριο αλλά κάνουμε συνολική προσπάθεια και συνεχίζουμε».

Η εκπληκτική πορεία του Άρη στην Α1, στην οποία επέστρεψε φέτος ύστερα από 5 χρόνια, συνεχίζεται... Η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε στη Νέα Φιλαδέλφεια με 3-1 την ΑΕΚ και πανηγύρισε την έβδομη νίκη σε οκτώ παιχνίδια, έχοντας χάσει μόνο από τον Παναθηναϊκό. 

Ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι, με σημαντικές ανατροπές και από τις δύο ομάδες, αλλά με τον Άρη σε ένα ακόμη παιχνίδι να παίρνει σημαντικές λύσεις από το μπλοκ και να φτάνει σε μια σπουδαία επιτυχία απέναντι στην παραπαίουσα Ένωση.

Δεύτερη συνεχής εντός έδρας νίκη για τον Αίαντα Ευόσμου, που δεν άφησε σχεδόν κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Μαρκόπουλο, το οποίο κέρδισε με 3-0.

Στα δύο πρώτα σετ ο Αίας, παρόλο που είχε Φαμπιάν με γαστρεντερίτιδα, διέλυσε την υποδοχή των φιλοξενούμενων, με τον Βέσκο Ιβάνοβιτς να αναγκάζεται να ανακατέψει την τράπουλα.

Στο τρίτο σετ ο Σέρβος τεχνικός έριξε στη μάχη Σιρίνινα, Νικολογιάννη και το Μαρκόπουλο επέστρεψε στο παιχνίδι φτάνοντας να προηγηθεί με 21-22, τότε όμως ο Αίας έτρεξε ένα σερί 4-0 και πήρε το τρίποντο.

Στη Νάξο, τέλος, ο Πανναξιακός συνάντησε πολύ μεγάλη αντίσταση από τον Λαρισαϊκό Φιλαθλητικό και παραλίγο να χάσει βαθμό, αλλά στα κρίσιμα σημεία του τέταρτου σετ «μίλησε» η εμπειρία και η ποιότητα των γηπεδούχων, που έφτασαν δύσκολα στο 3-1.