Πολιτική
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2005 15:03

Παπούλιας: Περνάμε δύσκολους καιρούς μεγάλης ανεργίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κήρυξε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, την έναρξη των εργασιών της Ακαδημίας της Εργασίας που ίδρυσε η ΓΣΕΕ, για να επιμορφώσει τους συνδικαλιστές.

Ο κ. Παπούλιας στην ομιλία του σημείωσε δε ότι «περνάμε δύσκολους καιρούς μεγάλης ανεργίας και έντονης ανασφάλειας, γεγονός που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για τη δημιουργία ενός συνδικαλιστικού κινήματος με κατάρτιση, γνώση και πρωτίστως, ήθος και διάθεση προσφοράς, χωρίς ανταποδοτική λογική».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, επισήμανε ότι «η ΓΣΕΕ ως ευαίσθητος δέκτης των σύγχρονων αναγκών, προχώρησε στην ίδρυση του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ), σε μία προσπάθεια να παρέμβει στα θέματα εκπαίδευσης, να συμμετάσχει ενεργά στον κοινωνικό διάλογο για την παιδεία, να ενισχύσει την κοινωνική διαδικασία ανάδειξης αλλά και επίλυσης των δυσλειτουργιών του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

Ο κ. Πολυζωγόπουλος ευχαρίστησε θερμά τη δήμαρχο Αθηναίων καθώς ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας έδωσε το καλό παράδειγμα και παραχώρησε τις εγκαταστάσεις για τη στέγαση της Ακαδημίας.

Ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος μετέφερε τις ευχές του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και επισήμανε ότι η ίδρυση της Ακαδημίας βρίσκει την κυβέρνηση αρωγό στην προσπάθεια αυτή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε ιστορική απόφαση τη δημιουργία της Ακαδημίας, καθώς η γνώση αποτελεί βάθρο της Δημοκρατίας. Τέλος, η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τη χαρά της για τη δυνατότητα του Δήμου να συμβάλει στην πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ.