Πολιτική
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2005 17:44

Πυρά Παναγιωτόπουλου κατά ΓΣΕΕ

Τα στοιχεία της ΓΣΕΕ για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν, αμφισβήτησε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα μαζί με τον υφυπουργό Απασχόλησης Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Ο υπουργός Απασχόλησης δήλωσε ότι στη λίστα των επιχειρήσεων που παρουσίασε η ΓΣΕΕ, περιλαμβάνονται επιχειρήσεις που έκλεισαν κατά την περίοδο 1999-2003. Υπογράμμισε με έμφαση ότι στους τελευταίους 18 μήνες καμία επιχείρηση δεν μετέφερε την έδρα της στο εξωτερικό, επισημαίνοντας ότι φέτος έκλεισαν 11.000 επιχειρήσεις, αλλά άνοιξαν 22.000 νέες. Όπως σημείωσε, η μείωση της ανεργίας στους τελευταίους 18 μήνες έφθασε στο 1,7% (στο 9,6% σήμερα από 11,3% το 2003) και στόχος της κυβέρνησης, είναι να μειωθεί το σημερινό ποσοστό κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ ότι ενεφάνησαν με το λογότυπο της ΓΣΕΕ τα στοιχεία που έδωσε το ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση, αντιγράφοντας και αναπαράγοντάς τα.

Ο αγώνας κατά της ανεργίας και υπέρ της απασχόλησης απαιτεί ειλικρίνεια και συναίνεση, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι είναι εγκλωβισμένο στο δόγμα του να προβάλει ό,τι εξυπηρετεί την κομματική του σκοπιμότητα, ενώ κρύβει και αποσιωπά ό,τι εξυπηρετεί την αλήθεια.

Aπάντηση Πολυζωγόπουλου

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, έκανε λόγο για προπαγανδιστική τακτική, στην οποία επιστρατεύτηκε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για απόπειρα να καταλογιστούν ευθύνες στη ΓΣΕΕ επειδή δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τη συμπεριφορά επιχειρηματιών που όπως είπε, "ενθυλάκωσαν" τις επιδοτήσεις και έκλεισαν τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος υπογράμμισε ότι οι άνεργοι είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί για να επιδίδεται ο υπουργός και οι σύμβουλοί του σε στατιστικές αλχημείες. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι καλύπτει τυχάρπαστους επιχειρηματίες που σχετίζονται με το κλείσιμο ή τη μετανάστευση επιχειρήσεων και την κάλεσε να σταματήσει να αντιπολιτεύεται τη ΓΣΕΕ και τις οργανώσεις των εργαζομένων, προσπαθώντας να τις ενοχοποιήσει ως αντιπολιτευτικές δυνάμεις.