Πολιτική
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2005 19:20

ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Θ.Ρουσόπουλος παίζει εν ου παικτοίς»

«Ο κ. Θ.Ρουσόπουλος παίζει εν ου παικτοίς», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για θέματα διαφθοράς και όσα είπε αναφορικά με δημοσιεύματα γαλλικών εφημερίδων για χρηματισμό στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Αθανασάκης είπε πως είναι σαφής η δήλωση που είχε κάνει από την πρώτη στιγμή για το θέμα, ενώ παρέπεμψε και στη δήλωση του τότε υπουργού Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος έχει καλέσει τον εισαγγελέα να επέμβει. «Ο κ.Παπαντωνίου ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στην γαλλική Δικαιοσύνη για τα όσα ισχυρίστηκε εναντίον του, χωρίς κανένα στοιχείο, ένα υπόδικο στέλεχος της γαλλικής εταιρείας, ενώ σαφής ήταν και η δήλωση του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε, επίσης χωρίς το παραμικρό στοιχείο», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Αν θέλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να αφήσει οποιοδήποτε υπαινιγμό κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, τότε απλώς κινείται στο πεδίο της αθλιότητας», υπογράμμισε ο κ. Αθανασάκης και πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να επαναφέρει ένα νοσηρό κλίμα χωρίς το παραμικρό στοιχείο μόνο με αναπόδεικτους ισχυρισμούς ενός υποδίκου, χαρακτηρίζει τον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί αυτή η κυβέρνηση».

«Όταν υιοθετείς αναπόδεικτους ισχυρισμούς, χωρίς να μπορείς να προσκομίσεις το παραμικρό αξιόπιστο στοιχείο, τότε απλώς κινείσαι στο πεδίο της συκοφαντίας. Δεν φαίνεται οι κύριοι της κυβέρνησης να διδάχτηκαν τίποτα από την εξεταστικη επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγραμματα και επιμένουν απλώς στην ίδια μέθοδο,στις ίδιες θέσεις,για λόγους φθηνού αντιπερισπασμού για όσα έρχονται κάθε μέρα στο φώς για την ΝΔ και τα στελέχη της», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.