Πολιτική
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2005 19:36

Αιχμές Αθανασάκη για τυφλή δικαιοσύνη στις προσλήψεις στην ΤτΕ

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης επανήλθε στο θέμα του διαγωνισμού για την πρόσληψη φρουρών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Εχουμε εκφράσει τις απορίες μας, είπε, για το πώς γίνεται όλη αυτή η σύμπτωση, όσοι, δηλαδή, έχουν υψηλά απολυτήρια να μην μπορούν να γράψουν μια λέξη στην έκθεση ή στα στοιχεία δικαίου, ή να μην μπορούν να απαντήσουν στην προφορική συνέντευξη και αντίστοιχα αυτοί που έχουν 11,12,13,14 στο απολυτήριο να αριστεύουν στα συγκεκριμένα μαθήματα και στην συνέντευξη.

«Εχουμε μια απίθανη σύμπτωση: από 45 παιδιά, τα οποία δεν φταίνε σε τίποτα, όλα να είναι παιδιά κομματαρχών της ΝΔ στο κάθε νομό. Τους ξέφυγε ένας, διότι ήταν παιδί παπά και φαίνεται ότι τον βοήθησε ο Θεός και απάντησε καλά στην προφορική συνέντευξη», πρόσθεσε.

Ο κ. Αθανασάκης είπε ότι «για το συγκεκριμένο διαγωνισμό στο σύνολό του, έχω ρωτήσει από την πρώτη μέρα αν ακουει κάποιος εισαγγελέας, έχω ρωτήσει την δεύτερη μέρα αν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ. Παπαγγελόπουλος ακούει, βλέπει, διαβάζει. Τί κάνει εν πάση περιπτώσει; Ισως είναι πολύ απασχολημένος. Γιατί θυμάμαι από το παρελθόν, ότι για ψύλλου πήδημα, έβλεπε, έτρεχε, διέτασσε ανακρίσεις, από τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφια κατέληγε στο αρχείο. Θα επαναλάβω τις ίδιες ερωτήσεις και σήμερα».