Πολιτική
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2005 19:42

Διαφωνία Σωμάτων Ασφαλείας για την επανασύσταση της Αγροφυλακής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, συνάντηση αντιπροσωπείας του Κινήματος με επικεφαλής το συντονιστή Δημόσιας Διοίκησης, Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, με τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των τριών Ομοσπονδιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την επανασύσταση της Αγροφυλακής και δήλωσαν ότι, η δημιουργία νέων Σωμάτων δεν βοηθά στην ασφάλεια του πολίτη και επιτείνει τη γραφειοκρατία.

Ο κ. Παπαϊωάννου διαβεβαίωσε τους εργαζομένους των σωμάτων ασφαλείας ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματά τους. Ενόψει μάλιστα της συζήτησης την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή, καλεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να υλοποιήσουν άμεσα, ως οφείλουν, τις ρητές προεκλογικές τους δεσμεύσεις:

- Για αύξηση του βασικού μισθού από 720 ευρώ στα 860 ευρώ

- Για επέκταση της μάχιμης 5ετίας και

- Για την αναγνώριση της φύσης των επαγγελμάτων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, ως επικίνδυνων και ειδικών συνθηκών εργασίας.