Πολιτική
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2005 20:26

ΥΠΕΧΩΔΕ: Κανείς δεν μπορεί να «δώσει» κανένα έργο σε κανέναν

Για ανακρίβειες, μόνιμα και σταθερά ψεύδη και μεθόδους λασπολογίας κατηγορεί το ΥΠΕΧΩΔΕ τον αναπληρωτή τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σπηλιόπουλο σχετικά με τα όσα ισχυρίστηκε για το έργο «Πείρος - Παραπείρος».

Το ΥΠΕΧΩΔΕ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει την περασμένη Παρασκευή για το θέμα «αποδείκνυε περίτρανα ότι δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη μεταχείριση προς την εταιρεία Μηχανική. Αυτά συνέβαιναν επί ΠΑΣΟΚ, δεν συμβαίνουν σήμερα. Με το νέο νόμο κανείς δεν μπορεί να "δώσει" κανένα έργο σε κανέναν.

Φαίνεται όμως ότι ο κ. Σπηλιόπουλος -αμετανόητος νοσταλγός του βρώμικου μαθηματικού τύπου- επανέρχεται στο θέμα, για να ικανοποιήσει την τάση του για λασπολογία... Στο έργο «Πείρος - Παραπείρος», η Επιτροπή έκρινε ότι η άγνωστη ιταλική εταιρεία που μειοδότησε (με 46,27%), με τα τυπικά προσόντα που παρουσίασε δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει ανάλογο έργο στην Ιταλία, γι' αυτό ανέδειξε προσωρινό μειοδότη τη Μηχανική (που είχε προσφορά 46,21%). Η Επιτροπή Διαγωνισμού γνωρίζει φυσικά ότι η απόφασή της τελεί υπό την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση. Η κρίση της στηρίζεται στα τυπικά προσόντα που προβλέπει ο νόμος και ακολούθησε την τυπική διαδικασία».