Κόσμος
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 07:56

Σιγκαπούρη: Και 13ο θύμα από τον δάγκειο πυρετό

Ενας 55χρονος άνδρας, είναι το 13ο θύμα του δάγκειου πυρετού στην Σιγκαπούρη φέτος, παρά τις ιατρικές προβλέψεις, ότι η επιδημία αποδυναμώνεται, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας την Τετάρτη.

Ο άνδρας έχασε την ζωή του από δάγκειο αιμορραγικό πυρετό, μια πιο έντονη μορφή της ασθένειας, φορέας της οποίας είναι το κουνούπι Aedes, γνωστό ως «κουνούπι-τίγρης».

Οι 112 νέες μολύνσεις, που αναφέρθηκαν την Τρίτη, αύξησαν τον αριθμό όσων έχουν νοσήσει από την ασθένεια σε 11.687 μέσα στο 2005, υπερβαίνοντας τον συνολικό αριθμό ασθενών που είχε καταγραφεί το 2004 και είχε ανέλθει σε 9.459 ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το 13ο θύμα του δάγκειου πυρετού, που είχε εισαχθεί την 25η Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, απεβίωσε την Κυριακή.

Ο αριθμός αυτός ξεπερνά τον χειρότερο ιστορικό απολογισμό της ασθένειας σε ένα έτος, καθώς οι νεκροί το 2004 ήταν οκτώ.

Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον δάγκειο πυρετό, ωστόσο οι γιατροί σημειώνουν ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί εάν διαγνωσθεί εγκαίρως.

Παρά τις προσπάθειες των αρχών της πόλης-κράτους να αντιμετωπίσουν την επιδημία με μαζικούς ψεκασμούς, το επιστημονικό εύρημα ότι το 80% των ασθενών προσβλήθηκε σε ανοικτούς χώρους, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες ελέγχου της εξάπλωσης της επιδημίας.