Πολιτική
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 13:52

Βέβαιος ότι δεν θα θα υπάρξουν αναταράξεις στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρ. Μαντάς

Την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν αναταράξεις και ότι η κοινοβουλευτική ομάδα είναι συμπαγής εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχει ένα κλίμα με την Ένωση Κεντρώων.

Την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν αναταράξεις και ότι η κοινοβουλευτική ομάδα είναι συμπαγής εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχει ένα κλίμα με την Ένωση Κεντρώων.

Μιλώντας στον Αlpha 989 ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα οικουμενικής για εμάς, καθόλου. Δεν την συζητάμε, δεν είναι στην προοπτική μας. Στην προοπτική μας είναι  η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων».

«Πάντα η κοινοβουλευτική ομάδα η δική μας είναι ζωηρή και τραβάει και χρόνο. Θα γίνει ουσιαστική κουβέντα και θα υπάρχουν συμβολές και από την πλευρά των βουλευτών έτσι ώστε να μπορέσουμε να εμπλουτίσουμε τον οδικό χάρτη που έχουμε χαράξει. Νομίζω ότι θα προχωρήσουμε συντεταγμένα και αυτό θα φανεί και στον προϋπολογισμό όπου βλέπω πως και οι δύο βουλευτές που έφυγαν πρόσφατα θα μπορούσαν να τον στηρίξουν», πρόσθεσε.

Εξάλλου, παραδέχθηκε πως υπάρχει ένα κλίμα, χωρίς να αποκλείσει στήριξη του προϋπολογισμού από την Ένωση Κεντρώων, δεδομένου ότι στην αρμόδια επιτροπή τήρησε επιφυλάξεις.

«Να δούμε σε ποιο επίπεδο θα γίνει αυτή η στήριξη. Η Ένωση Κεντρώων στο θέμα του προϋπολογισμού κράτησε μία επιφύλαξη στην επιτροπή. Άλλα κόμματα καταψήφισαν. Αυτό είναι ένα στοιχείο που αφήνει κάποια πράγματα προς εξέταση. Λέω μία θεσμική πληροφορία, δεν λέω κάτι περίεργο. Πράγματι μπορεί να υπάρχει ανοιχτό ένα τέτοιο ζήτημα» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Δυνάμεις όπως το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, όταν τα πράγματα έρθουν με κάποιο τρόπο, διάφορες πλευρές μπορεί να στηρίξουν. Μπορεί το θέμα της ενοποίησης λειτουργικά και διοικητικά των ταμείων, αν υπάρχει ως διάταξη σε ένα νομοσχέδιο του ασφαλιστικού, να στηριχθεί από τέτοιες δυνάμεις» εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.