Πολιτική
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 20:39

Αθανασάκης: Αδιαφάνεια στη μεταολυμπιακή αξιοποίηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού μετά την επίσκεψή της στον πρωθυπουργό http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/10/05/1104409.htm , δήλωσε ότι αύριο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν στην Βουλή ερώτηση με τίτλο «παραχώρηση σε ιδιωτική εταιρεία χώρου 40.000 μέτρων στο Ολυμπιακό Στάδιο, για την κατασκευή εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η συγκεκριμένη μεταολυμπιακή αξιοποίηση που «υποτίθεται ότι γίνεται με πλήρη διαφάνεια και καθαρούς κανόνες και με στόχο το δημόσιο συμφέρον, γίνεται με μια απόφαση την οποία υπογράφει ο κ. Αλογοσκούφης, ο κ. Σουφλιάς και η κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2005, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Δεν αναφέρεται πουθενά από όσα έχω υπόψη μου, η προκήρυξη οποιουδήποτε διαγωνισμού».

«Εχει προϋπάρξει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και αυτό παίρνει χαρακτηριστικά Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ). Και στην τελευταία παράγραφό του, προβλέπει ότι η παρούσα ΚΥΑ επέχει θέση οικοδομικής άδειας της αρμόδιας πολεοδομικής αρχής και ισχύουσα αρχή για τη δημοσίευση», είπε ο κ. Αθανασάκης προσθέτοντας ότι «η πρόβλεψη αυτή ήταν για την κατασκευή των ολυμπιακών ακινήτων. Δεν προβλέπεται για την μεταολυμπιακή χρήση».