Αθλητικά
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 09:19

Euroleague: Ματς «ζωής ή θανάτου» για τον Παναθηναϊκό με Καρσίγιακα

Με την «πλάτη στον τοίχο» θα παίξει απόψε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Καρσίγιακα στην Τουρκία (19:45, Novasports), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Euroleague.

Με την «πλάτη στον τοίχο» θα παίξει απόψε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Καρσίγιακα στην Τουρκία (19:45, Novasports), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Euroleague.

Εάν κάποιος υποστήριξε πριν την έναρξη της εφετινής διοργάνωσης, με βάση και τις κινήσεις που έγιναν στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και τη δυναμικότητα των ομάδων του γκρουπ, ότι ο Παναθηναϊκός θα κινδύνευε να μείνει εκτός συνέχειας από την πρώτη κιόλας φάση, το πιθανότερο είναι ότι θα τον περνούσαν για τρελό.

Κι όμως... Μετά από 6 αγωνιστικές οι «πράσινοι» μετρούν 4 ήττες (3 εκτός και μία εντός έδρας), οπότε η αποψινή τους αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Καρσίγιακα, στη γειτονική χώρα αποκτά χαρακτήρα «βιωσιμότητας». Ο Παναθηναϊκός θέλει πάση θυσία την 3η του νίκη έτσι ώστε να παραμείνει «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Top 16, σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί πολύ κοντά σε μία από τις χειρότερες, αν όχι την χειρότερη, ευρωπαϊκή στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του.

Ο αγώνας είναι «τελικός» και για τους Τούρκους, που έχουν το ίδιο ρεκόρ με τον Παναθηναϊκό μετά από 6 ματς (4 ήττες, 2 νίκες ισάριθμες εντός έδρας) και μπροστά στο κοινό τους θα επιδιώξουν να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν για να ελπίζουν ότι θα συνεχίσουν στην Euroleague. 

«Πάνοπλος» βρίσκεται στην Τουρκία ο Παναθηναϊκός, καθώς και ο Κούζμιτς που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι στο ξεκίνημα της εβδομάδας, είναι «ετοιμοπόλεμος», ενώ για πρώτη φορά μετά από τα μέσα του περασμένου Μαΐου και το σοβαρό τραυματισμό που πέρασε (ρήξη χιαστών), ο Νίκος Παππάς, ακολούθησε κανονικά την αποστολή.