Κόσμος
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 19:07

Μπους: Μέχρι την τελική νίκη η μάχη κατά της τρομοκρατίας

«Δεν θα κουραστούμε, ούτε πρόκειται να επαναπαυθούμε, μέχρι να κερδίσουμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», τόνισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόρτζ Μπους σε σημερινή ομιλία του, κατονομάζοντας τη Συρία και το Ιράν για συνεργασία με τους τρομοκράτες.

Ο κ. Μπους σημείωσε ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την παρούσα σύγκρουση στο Ιράκ. «Το μίσος τους για μάς προϋπήρχε της παρουσίας μας στο Ιράκ και θα υπάρχει και μετά. Θυμίζω ότι την 11η Σεπτεμβρίου (του 2001) δεν ήμασταν στο Ιράκ. Προβάλλουν δικαιολογίες για τη βία που εξαπολύουν: παρουσία Ισραήλ στη Δυτική Οχθη, αμερικανική παρουσία στη Σαουδική Αραβία, Σταυροφορίες που έγιναν πριν από 10 ολόκληρους αιώνες, ήττα των Ταλιμπάν».

Ο κ. Μπους επισήμανε ότι τρία σχέδια επίθεσης της Αλ Κάιντα στο εσωτερικό των ΗΠΑ εξουδετερώθηκαν έγκαιρα, ενώ έγινε ακριβώς το ίιδο και με άλλα επτά σχέδια της Αλ Κάιντα στο έδαφος συμμαχικών με τις ΗΠΑ κρατών, χωρίς να δώσει, όμως, διευκρινίσεις.

Τέλος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι οι περίπου 140.000 στρατιώτες των ΗΠΑ δεν θα φύγουν γρήγορα από το Ιράκ και τόνισε ότι «ο αγώνας των Ιρακινών για τη Δημοκρατία θα στεφθεί από επιτυχία».

Σημειώνεται ότι με το σημερινό θάνατο ενός αμερικανού στρατιώτη από έκρηξη βόμβας στη Βαγδάτη, οι απώλειες των ΗΠΑ στο Ιράκ έφτασαν τους 1.940 άνδρες.