Αθλητικά
Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015 21:43

Τένις: Απόλυτος κυρίαρχος ο Τζόκοβιτς

Μετά την καταξίωσή του ως ο κορυφαίος της εποχής του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ξεκινήσει να ξαναγράφει την ιστορία στο παγκόσμιο τένις.

Μετά την καταξίωσή του ως ο κορυφαίος της εποχής του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ξεκινήσει να ξαναγράφει την ιστορία στο παγκόσμιο τένις.

Ο Σέρβος υπεραθλητής είναι από σήμερα ο πρώτος όλων των εποχών σε κατακτήσεις στην 45χρονη ιστορία του τουρνουά ATP World Tour Finals, το οποίο πανηγύρισε στο Λονδίνο για τέταρτη συνεχή χρονιά και συνολικά πέμπτη φορά, επικρατώντας στον τελικό του Ρότζερ Φέντερερ με 2-0 (6-3, 6-4).  

Πριν από μερικές ημέρες ο «Νόλε» είχε ηττηθεί από τον σπουδαίο Ελβετό αντίπαλό του αλλά δεν είχε δώσει μεγάλη σημασία, αφού ήταν μια ήττα ανώδυνη στη φάση των ομίλων κι ως εκ τούτου κράτησε το καλύτερο παιχνίδι του για το φινάλε, που ως συνήθως ήταν αποθεωτικό για εκείνον.

Η νίκη επί του Φέντερερ ήρθε μία ημέρα μετά από εκείνη που προηγήθηκε απέναντι στον Ράφα Ναδάλ και δεν ήταν παρά μια επιβεβαίωση ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντίπαλος στον πλανήτη Γη για να κοιτάξει στα μάτια τον Τζόκοβιτς.

Το σερβίς του ήταν καθηλωτικό, η τακτική εκτελεσμένη άψογα, η συγκέντρωσή του στο 100%, οπότε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα συνιστούσε πολύ μεγάλη έκπληξη, απέναντι μάλιστα σε έναν Φέντερερ που απόψε έβγαλε νευρικότητα στο παιχνίδι του.

Ταυτόχρονα, ήταν ο 11ος τίτλος του Τζόκοβιτς εντός του 2015, ίσως στην καλύτερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ στο ATP Tour. Ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα ο Φέντερερ θα τερματίσει στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης για το 2015 και ο Άντι Μάρεϊ θα είναι δεύτερος, για πρώτη φορά στην καριέρα του.