Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005 15:32

Π. Σόμπολος: «Η ΕΣΗΕΑ δεν παίζει το ρόλο μεσάζοντα»

Εκκληση προς τους όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά στην τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου από τις 12:00 έως τις 16:00 και στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 από την ΕΣΗΕΑ προς το υπουργείο Τύπου, τη Βουλή και το υπουργείο Απασχόλησης, απηύθυνε σύμερα από το βήμα της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος της Ένωσης, Πάνος Σόμπολος.

Ο κ. Σόμπολος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη ότι «το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, θα δώσει τη μάχη όπου και όπως πρέπει και θα νικήσει».

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ στην Ελλάδα, όπου όπως είπε, «ραδιόφωνα κλείνουν, τηλεοπτικά κανάλια κλείνουν, συνάδελφοι απολύονται, σε ορισμένα ΜΜΕ εφαρμόζεται η νέα φάμπρικα της εθελουσίας εξόδου, συμβάσεις δεν εφαρμόζονται, τα μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών αυξάνονται, τα ασφαλιστικά ταμεία βάλλονται και το αγγελιόσημο απειλείται».

Σύμφωνα με τον κ. Σόμπολο κορυφή του παγόβουνου αποτελεί η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, χαρακτηρίζοντας θετική εξέλιξη το γεγονός ότι μετά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, ο ιδιοκτήτης του σταθμού, Σωτήρης Πουλόπουλος, διαβεβαίωσε ότι θα μείνει ανοιχτός ο ραδιοσταθμός έως ότου βρεθεί νέος αγοραστής.

Όπως εκανε γνωστό ο κ. Σόμπολος, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από δέκα προτάσεις για αγορά του σταθμού, διευκρινίζοντας ότι «μόνο μία πρόταση είναι σοβαρή και προς αυτήν κλείνει και το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ».

«Η ΕΣΗΕΑ δεν παίζει το ρόλο μεσάζοντα», υπογράμμισε ο κ. Σόμπολος, «παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και παρεμβαίνει όπου πρέπει, έτσι ώστε πρώτον να μην κλείσει ο σταθμός, δεύτερον να διατηρηθούν οι 160 θέσεις των εργαζομένων και τρίτον να υπάρξει κανονική πληρωμή των εργαζομένων από το νέο αγοραστή».

Επίσης ενημέρωσε ότι η ΓΣΕΕ προσφέρθηκε να συμμετάσχει σε ένα σχήμα για τη συνέχιση της λειτουργίας του Flash και σ'αυτό το πλαίσιο αύριο στις 2 το μεσημέρι θα συνέλθουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΠΗΕΑ, η ΕΤΕΡ και η ΕΣΗΕΑ για να εξεταστεί η κατάσταση.

Τέλος ο κ. Σόμπολος αναφέρθηκε στη «μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης για το θολό νομικό πλαίσιο της λειτουργίας των ΜΜΕ, όπου αφερέγγυοι ιδιοκτήτες εκμεταλλεύονται ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, οι οποίες συνιστούν δημόσιο αγαθό».

Πηγή ΑΠΕ