Κόσμος
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005 15:48

Σύσκεψη στα Σκόπια για τη νέα πρόταση Νίμιτς

Σύσκεψη μεταξύ του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και των αρχηγών των μεγαλυτέρων κόμματων της χώρας, σε μια προσπάθεια να υπάρξει κοινή τοποθέτηση επί της νέας πρότασης του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, πραγματικοποιήθηκε σήμερα στα Σκόπια.

Όπως ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο, στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός της ΠΔΜ Βλάντο Μπούτσκοφσκι, θα προβεί σε δηλώσεις σχετικά με την νέα πρόταση του κ. Νίμιτς.

Τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, προεξοφλούν ότι τα Σκόπια θα αποδεχτούν την νέα πρόταση του κ. Νίμιτς ως βάση διαπραγμάτευσης, κι΄αυτό για δύο κυρίως λόγους:

Ο πρώτος σχετίζεται με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ότι η πρόταση ικανοποιεί την ηγεσία των Σκοπίων, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην αμετάβλητη θέση της για «διπλή ονομασία».

Ο δεύτερος λόγος , όπως σημειώνουν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι ότι τα Σκόπια αποδεχόμενα την πρόταση αυτή του κ. Νίμιτς, θα αντικρούσουν τις κατηγορίες της Αθήνας για έλλειψη εποικοδομητικής στάσης στις διαβουλεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας.

Πηγή ΑΠΕ