Αθλητικά
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 19:31

Μπάσκετ: Εκπλήξεις από Λαύριο και Αρκαδικό, εύκολα ΑΕΚ και Άρης

Η ΑΕΚ σημείωσε την έβδομη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη φετινή Α1, καθώς πέρασε από τη δύσκολη έδρα της Κηφισιάς επικρατώντας στο Ζηρίνειο με 78-54.

Η ΑΕΚ σημείωσε την έβδομη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη φετινή Α1, καθώς πέρασε από τη δύσκολη έδρα της Κηφισιάς επικρατώντας στο Ζηρίνειο με 78-54.

Ο Άρης συνέχισε επίσης με νίκη επικρατώντας της Καβάλας με 68-50 στο «Αλεξάνδρειο», στο ντεμπούτο του Στιβ Γιατζόγλου στον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Την έκπληξη έκανε το Λαύριο, που πέρασε από τη Ρόδο με 72-61 επί του Κολοσσού αλλά και ο Αρκαδικός, που επιβλήθηκε στην Πάτρα του Απόλλωνα με 76-56!

Στο ντέρμπι της ημέρας, τέλος, το Ρέθυμνο πήρε μεγάλη νίκη και ταυτόχρονα βαθιά βαθμολογική ανάσα, καθώς νίκησε τα Τρίκαλα με 83-79 στην Κρήτη.

Το πρώτο δεκάλεπτο, μόνο, συνάντησε αντίσταση ο Άρης απέναντι στην Καβάλα, αλλά στην πορεία οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έκαναν το παιχνίδι εύκολο και έφτασαν στην πέμπτη νίκη τους.

Κορυφαίοι για τους «κίτρινους» ήταν οι Γουότερς (15π., 5 ασίστ), Γουάιτ (14 π., 7 ριμπ, 3 ασίστ), ΜακΝίλ (14π.), ενώ από την Καβάλα διακρίθηκαν οι Ρόμπινσον (12π.), Κεμπ (11 π.) και Ταπούτος (10π, 3 κλ.). 

Στο Ζηρίνειο, η σπασμένη μύτη του Μαυροκεφαλίδη και οι απουσίες των τραυματιών Άρμστεντ και Σαρικόπουλου δεν ήταν εμπόδιο για την ΑΕΚ, που ισοφάρισε την καλύτερη εκκίνησή της από το 1992 και το 2002. 

Ο διεθνής σέντερ, που έπαιξε με μάσκα, είχε 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ κορυφαίοι της Ένωσης ήταν οι Μιλόσεβιτς (20π., 10 ριμπ.) και Χέρστον (13π.), απέναντι στην Κηφισιά που η απουσία του Στίγκερς φάνηκε στο άθλιο ποσοστό 1/23 τρίποντα! 

Μετά την έκπληξη που είχε κάνει στην Κηφισιά, το Λαύριο «ξαναχτύπησε» μακριά από την έδρα του περνώντας νικηφόρα από άλλη μια δύσκολη έδρα, όπως είναι το Βενετόκλειο της Ρόδου. 

Οι «νεοφώτιστοι» είχαν για κορυφαίους τους Κρουμπάλι και Νίξον που σκόραραν από 15 πόντους έκαστος, ενώ για την ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» ξεχώρισαν Λαρεντζάκης και Ντέιβις, με 13 πόντους ο καθένας. 

Το Ρέθυμνο σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, παίρνοντας δύναμη για τη συνέχεια και αφήνοντας τους Θεσσαλούς στο ίδιο ρεκόρ. 

Τα Τρίκαλα διατηρούσαν προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο αλλά δέχτηκαν σερί 8-0 στη λήξη της τρίτης περιόδου και στο σημείο εκείνο άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Κορυφαίοι του Ρεθύμνου οι Γιαννακόπουλος με 18 και Στόουν με 17 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Κόνγκερ, που σταμάτησε στους 18 πόντους. 

Στην Πάτρα, ο Αρκαδικός διέλυσε τον γηπεδούχο Απόλλωνα με 76-56 και σημείωσε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του στην Α1, με «ρεσιτάλ» από τα 6,75.

Η ομάδα της Τρίπολης, ούτε λίγο ούτε πολύ, ευστόχησε στα 14 από τα 19 σουτ που επιχείρησε, με αποτέλεσμα να προηγηθεί σε όλον τον αγώνα και να φτάσει με άνεση στη νίκη, έχοντας για κορυφαίο τον Άιρλαντ (18π., 2/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 5/6 βολές), ενώ ο Βαν Όστρουμ είχε 8 πόντους και 11 ριμπάουντ