Πολιτική
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005 19:45

ΠΑΣΟΚ: Η Ελλάδα επιστρέφει δεκαετίες πίσω

Υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, θα γίνει αύριο, Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στις 11.30 π.μ., στη Βουλή, η συνεδρίαση των συντονιστών της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, στο πλαίσιο της Ημέρας Μείωσης των Ζημιών από Φυσικές Καταστροφές.

H υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, θα δώσει αύριο στη 1.30 μ.μ. συνέντευξη Τύπου, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος (Χαρ. Τρικούπη 50), με θέμα: «Προϋπολογισμός και Οικονομική Πολιτική».

Σήμερα, συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο με θέμα την οικονομία και το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων.

«Η κατάρρευση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, τα καθημερινά κρούσματα διαφθοράς, η οσμή των σκανδάλων, η έφοδος στο κράτος με τις αναξιοκρατικές προσλήψεις, συνθέτουν την εικόνα μίας Ελλάδας που επιστρέφει δεκαετίες πίσω.

Η ανάπτυξη έχει ανακοπεί, η ανεργία αυξάνεται, τα εισοδήματα των πολιτών μειώνονται, οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις είναι ανύπαρκτες, η ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Από την Ελλάδα του διεθνούς κύρους και των μεγάλων πρωτοβουλιών, επιστρέψαμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο στην Ελλάδα της επιτήρησης, στην Ελλάδα των χαμηλών προσδοκιών.

Οι πολίτες δεν αντέχουν να πληρώνουν άλλο το έγκλημα της απογραφής και την επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, στην οποία βρίσκεται η χώρα. Και οι ευθύνες για αυτόν τον κατήφορο βαραίνουν συνολικά την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα συμπεράσματα του Πολιτικού Συμβουλίου.