Πολιτική
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2005 15:11

ΥΕΘΑ: Εκ του πονηρού η πολεμική για την προμήθεια των F-16

Ανακοίνωση με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην προμήθεια των αεροσκαφών F-16, εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής ¶μυνας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Νέων και της Ελευθεροτυπίας, από την πρώτη διαπραγμάτευση που είχαν οι έλληνες αξιωματικοί με τους αμερικανούς αξιωματούχους στις 30 Σεπτεμβρίου, προκύπτει ότι από τα 34 εκατ. δολάρια που είχε προϋπολογίσει η Αθήνα, οι αμερικανικές απαιτήσεις ξεπερνούν τα 65 εκατ. δολάρια για κάθε αεροσκάφος και μάλιστα με πολλές περικοπές στον εξοπλισμό τους.

Όπως επισημαίνεται από το ΥΕΘΑ, «τo Letter of Request (LOR) που αρχικά υπεβλήθη από την ελληνική πλευρά, κάλυπτε ένα ευρύτατο φάσμα συστημάτων και εναλλακτικών επιλογών. Οι ενδεικτικές αρχικές τιμές και τα αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα που συζητώνται με την αμερικανική κυβέρνηση, αποτελούν στοιχεία που το υπουργείο Εθνικής ¶μυνας και η Πολεμική Αεροπορία θα αξιολογήσουν, προκειμένου τελικώς να καταρτιστεί η βέλτιστη επιχειρησιακή και οικονομική διαμόρφωση του προγράμματος».

«Η πολιτική του ΥΕΘΑ, αποδίδει πρώτη προτεραιότητα στη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και ταυτόχρονα στην εξασφάλιση της βέλτιστης σχέσης κόστους - αποτελέσματος. Η συγκεκριμένη πολεμική την περίοδο που οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη είναι εκ του πονηρού και προσφέρει αρνητικές υπηρεσίες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.