Αθλητικά
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 17:12

Στραματσόνι: Δεν μπορώ να περιμένω

Ο Αντρέα Στραματσόνι θα κάνει ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα ως προπονητής του Παναθηναϊκού και η τύχη το έφερε έτσι, ώστε το πρώτο παιχνίδι του στον πάγκο των «πρασίνων» να είναι σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Αντρέα Στραματσόνι θα κάνει ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα ως προπονητής του Παναθηναϊκού και η τύχη το έφερε έτσι, ώστε το πρώτο παιχνίδι του στον πάγκο των «πρασίνων» να είναι σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο ίδιος πάντως όχι μόνο δεν αγχώνεται ενόψει της δύσκολης πρεμιέρας αλλά περιμένει ανυπόμονα τον αγώνα, όπως δήλωσε στη διάρκεια της σημερινής Media Day της αθηναϊκής ομάδας.

«Μετά από πέντε ημέρες προπόνησης δεν μπορώ να πω πολλά διαφορετικά σε σχέση με την πρώτη μου παρουσίαση. Αυτές τις μέρες βρήκα τους παίκτες με μεγάλη διάθεση να μάθουν τις ιδέες μου κι αυτό είναι σημαντικό» δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός. 

«Συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι. Είναι ένα σημαντικό ντέρμπι, όπως το Ίντερ - Μίλαν που έχω προπονήσει, αλλά μπορώ να φανταστώ τι θα συμβεί το Σάββατο στη Λεωφόρο. Δεν μπορώ να περιμένω. Από τους ανθρώπους γύρω μου αντιλαμβάνομαι το πάθος και τι σημαίνει αυτό το ματς για τη χώρα και όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο» πρόσθεσε. 

Ο αρχηγός Κάρλος Ζέκα είπε: «Θέλουμε τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια και στο συγκεκριμένο ακόμα περισσότερο, καθώς θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τη διαφορά στη βαθμολογία. Νομίζω ότι ο προπονητής μπορεί να μας επηρεάσει με τις ιδέες του. Ένας νέος προπονητής φέρνει νέες ιδέες, αλλά οι παίκτες αγωνίζονται κι εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας». 

Ο Στάθης Ταυλαρίδης, από την πλευρά του, επισήμανε ότι «πρέπει να είμαστε πιο… killers και να σκοράρουμε, γιατί δεν θα γίνουν πολλές ευκαιρίες και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτές που θα υπάρξουν. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, πάει καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι καλύτερος από πέρυσι, αλλά εμείς αν είμαστε αυτοί που πρέπει και με τη βοήθεια του κόσμου πιστεύω ότι θα πάρουμε τη νίκη».

Ο Σέρχιο Σάντσεθ τόνισε: «Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα και οι επιτυχίες είναι πάντα ομαδικές. Δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω ούτε το τι πρέπει να κάνουμε ούτε πιο είναι το δυνατό σημείο του αντιπάλου μας. Παίζουμε στην έδρα μας, στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί και παρότι έρχομαι από άλλο πρωτάθλημα δεν χρειάζεται να μου πει κανένας πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο ματς».

Ο Τάσος Λαγός, τέλος, υπογράμμισε: «Δεν το βλέπουμε σαν τελευταία ευκαιρία αλλά σαν ευκαιρία για να μειώσουμε τη διαφορά. Έχουμε πολλούς αγώνες ακόμη, αλλά αυτός είναι ίσως ο πιο σημαντικός για να μειώσουμε την απόσταση. Σίγουρα η διακοπή μας βοήθησε αρκετά, δουλέψαμε περισσότερο με το νέο προπονητή, πάνω σε αυτά που θέλει να δει στο πρώτο παιχνίδι»