Κόσμος
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2005 19:50

Εκκληση για βοήθεια στους σεισμόπληκτους στο Πακιστάν

Εκκληση για τη συγκέντρωση 20.000.000 δολαρίων, σε πρώτη φάση, απηύθυνε η UNICEF προκειμένου να αντιμετωπίσει τις άμεσες ανάγκες των σεισμόπληκτων στο Πακιστάν. Οπως αναφέρει η UNICEF, εκτιμήσεις φέρνουν τους πληγέντες να ανέρχονται σε 4 εκατομμύρια, εκ των οποίων το 50% είναι παιδιά και το 20% κάτω των πέντε ετών.

Η επανένωση των παιδιών με τις οικογένειές τους είναι προτεραιότητα για τη UNICEF καθώς και η επαναλειτουργία των σχολείων.

Οποιος επιθυμεί να βοηθήσει οικονομικά τα προγράμματα της UNICEF για την ανακούφιση των παιδιών και των γυναικών από το σεισμό στο Πακιστάν,

μπορεί να καλεί το τηλέφωνο: 801 500 12345 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Επίσης μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά μέσα από την ιστοσελίδα της UNICEF www.unicef.gr .

Ο πρόεδρος της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο πρότεινε στον ομόλογό του του Πακιστάν, στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ, να αποστείλει 200 γιατρούς.

Η κουβανική κυβέρνηση «θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος μεταφοράς και σίτισης του ιατρικού προσωπικού που μπορεί να είναι έτοιμο για αναχώρηση προς το Πακιστάν εντός των επόμενων 24 ωρών», αναφέρει ο Κάστρο σε μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Σε συνέντευξη Τύπου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας κλήθηκαν όλοι οι φορείς της χώρας να βοηθήσουν έμπρακτα τον πακιστανικό λαό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, και ζήτησαν από τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας να δοθεί η δυνατότητα σε Πακιστανούς πρόσφυγες και συγγενείς των πληγέντων από το σεισμό που ζουν στην Ελλάδα, να επισκεφθούν άμεσα το Πακιστάν και ακολούθως να επιστρέψουν πάλι στην Ελλάδα.