Πολιτιστικά
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2005 16:01

Διεθνές Συνέδριο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, οργανώνουν το 2ο Διεθνές Συνέδριο με στόχο τη διερεύνηση της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας από την προϊστορική έως και τη βυζαντινή περίοδο.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Β. Σοφίας και Ριζάρη 2) από τις 17 ως τις 20 Οκτωβρίου 2005.

Στον προθάλαμο του Αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου θα λειτουργεί έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας με ομοιώματα μετρητικών οργάνων, αντλιών, μεταλλοτεχνίας, αυτοματοποιητικής και με πλήθος πληροφοριακών πινακίδων.

Η έκθεση θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα λειτουργεί 9.00-14.00 και 16.00-19.00.

Μια ολόκληρη συνεδρία θα αφιερωθεί στον μηχανισμό των Αντικυθήρων, αυτόν τον αρχαίο αναλογικό υπολογιστή της κίνησης των ουρανίων σωμάτων. Το συνέδριο ευελπιστεί να συμπληρώσει τις γνώσεις μας για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, του οποίου η τεχνολογική συμβολή στην ανθρωπότητα δεν είναι επαρκώς γνωστή και δεν διδάσκεται στα σχολεία μας.