Πολιτική
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Μεταβολή του καιρού από το βράδυ στη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Ασθενείς και από αργά τη νύχτα, βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στα νοτιοδυτικά. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειδυτικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από αργά τη νύχτα βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Παροδικές νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα, με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας, κυρίως τις πρωϊνές ώρες, προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ. Στη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες, κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, θα σημειωθούν στα βουνά της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας, αργότερα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ιχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί και τοπικά το βράδυ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από Βορρά προς Νότο.

Την Κυριακή

Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, προβλέπει για την Κυριακή στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη η ΕΜΥ. Βαθμιαία ο καιρός θα βλετιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο, θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση. Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί η θερμοκρασία.