Αθλητικά
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015 20:44

Βόλεϊ: Ήττα - έκπληξη της ΑΕΚ στο Ρέθυμνο

Η απρόσμενη ήττα της ΑΕΚ στο Ρέθυμνο (2-3) από την ομώνυμη ομάδα ήταν το αποτέλεσμα που χρωμάτισε την 4η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.

Η απρόσμενη ήττα της ΑΕΚ στο Ρέθυμνο (2-3) από την ομώνυμη ομάδα ήταν το αποτέλεσμα που χρωμάτισε την 4η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.

Οι γηπεδούχες, χωρίς την ενίσχυση ξένης αθλήτριας, περιόρισαν επιθετικά την αντίπαλό τους στα πρώτα δύο σετ και προηγήθηκαν με 2-0, αλλά η Ένωση με την Σπανού αντί της Κοσμά βελτίωσε την απόδοσή της, έγινε πιεστική από το σερβίς και κατ΄ επέκταση ανέβηκε και στο μπλοκ, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει.

Στο τάι μπρέικ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν ως την αλλαγή τερέν. Στο σημείο εκείνο το συγκρότημα του Θανάση Ντζαφέρη ξέφυγε με 10-7, η ΑΕΚ μείωσε σε 12-10 αλλά το Ρέθυμνο διατήρησε την ψυχραιμία του και έφτασε σε μια πολύ μεγάλη νίκη. 

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στην Ηλιούπολη χωρίς τις δύο από τις τρεις αλλοδαπές αθλήτριές του, αφού οι Τσβετάνοβα και Λαζάρεβιτς ήταν απούσες λόγω τραυματισμών, όμως η διαφορά ποιότητας που τον χώριζε από την ομώνυμη ομάδα των νοτίων προαστίων ήταν αρκετή για να του δώσει μια εύκολη νίκη με 3-0.

Με Κωνσταντίνου διαγώνια και την Κοκκινάκη ακραία σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης, οι «ερυθρόλευκες» του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς ήταν συγκεντρωμένες και σοβαρές σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, στο οποίο εν τέλει δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα.

Μετά τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ο Άρης έγινε η τρίτη ομάδα που μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, καθώς επιβλήθηκε με 3-1 του μαχητικού Πορφύρα στο κλειστό του Ρέντη και «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. 

Με εξαίρεση το δεύτερο σετ, στο οποίο οι «κίτρινες» έκαναν... περίπατο, το παιχνίδι είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι «νεοφώτιστες» στη μεγάλη κατηγορία ήταν ανταγωνιστικές και στο τέταρτο σετ χρειάστηκαν τα σερβίς της Πεσόα για να πάνε από το 11-13 στο 11-18 και να διασφαλίσουν τους τρεις βαθμούς.