Αθλητικά
Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2015 19:35

Μπάσκετ: Ανάσα για ΠΑΟΚ, ακάθεκτη ΑΕΚ

Η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας και η πέμπτη σερί επιτυχία της ΑΕΚ ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στις σημερινές αναμετρήσεις της Α1 Ανδρών.

Η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας και η πέμπτη σερί επιτυχία της ΑΕΚ ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στις σημερινές αναμετρήσεις της Α1 Ανδρών.

Η μακεδονική ομάδα πήρε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα ύστερα από τέσσερις ήττες, καθώς επιβλήθηκε με 74-63 στο Ρέθυμνο της τοπικής ομάδας, με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να κάνει την πρώτη εμφάνισή του με τον «Δικέφαλο». 

Ο «Σόφο» βοήθησε σημαντικά στη θέση «5» όπου είχε πρόβλημα η ομάδα του, σκοράροντας 12 πόντους με 5/8 δίποντα, ενώ οι Κρήτες έμειναν με μία νίκη σε πέντε παιχνίδια έχοντας μοναδικό διακριθέντα τον Σάφτενααρ

Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, έκανε το «5 στα 5» και ευελπιστεί ότι θα καταρρίψει το ρεκόρ καλύτερης εκκίνησης, που κρατά από την περίοδο 2002-2003, όταν είχε ξεκινήσει με 7/7.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, που μοίρασε το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του, ήταν σοβαρή και επιβλήθηκε με 80-72 της μαχητικής Καβάλας, έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. 

Πρώτος σκόρερ με 16 ήταν ο Χέρστον, ενώ ο Μιλόσεβιτς είχε 14, ο Μαυροκεφαλίδης 13 (συν 11 ριμπάουντ) και ο Ντούσαν Σάκοτα 12, ενώ για τους φιλοξενούμενους προσπάθησαν περισσότερο οι Τζόουνς με 20 και Κοστόφ με 16 πόντους.

Στη Ρόδο ο αγώνας του Κολοσσού με τον Αρκαδικό κρίθηκε εν πολλοίς από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν οι γηπεδούχοι πήραν διαφορά 16 πόντων (23-7) που τους βοήθησε να φτάσουν χωρίς πρόβλημα στο τελικό 83-70 στο Βενετόκλειο. 

Για το συγκρότημα του Άρη Λυκογιάννη πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με Μανωλόπουλο, Ρέλεφορντ να μετρούν από 15, ο Λαρεντζάκης 14 και οι ΜακΓκί, Λιούις από 12, ενώ από τους Αρκάδες ξεχώρισαν οι Λαμπρόπουλος, Νουούτινεν με 15 και 13, αντίστοιχα. 

Στο Αλεξάνδρειο ο Άρης δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση των μαχητικών Τρικάλων με 84-79 και να σημειώσει την τέταρτη νίκη του.

Πρωταγωνιστές για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν οι Γουότερς με 20 και Χάγκινς με 19 πόντους, ενώ για τη θεσσαλική ομάδα, που απείλησε για 35 λεπτά, κορυφαίος ήταν ο Σοκό με 20. 

Το... θρίλερ του Σαββάτου «παίχτηκε» στο «Ζηρίνειο», όπου ο Κόροιβος Αμαλιάδας νίκησε με 61-60 την Κηφισιά και την υποχρέωσε στη δεύτερη εντός έδρας ήττα, ενώ η ομάδα της Ηλείας σημείωσε την τρίτη φετινή νίκη και ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον.

Με το σκορ στο 61-58, ύστερα από δύο βολές του Τρότερ στα 13΄΄ πριν τη λήξη, ο Γκίκας σούταρε και ευστόχησε από μακριά. Αρχικά η προσπάθεια φάνηκε για τρίποντο, όμως ο παίκτης των γηπεδούχων πατούσε για ελάχιστα εκατοστά τη γραμμή κι έτσι η νίκη πήγε στους φιλοξενούμενους.