Αθλητικά
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 21:53

Europa League: «Μοιραία» ήττα για ΠΑΟΚ, 1-2 από Κράσνονταρ

Ήττα που κατά πάσα πιθανότητα θα αποδειχθεί μοιραία για την ευρωπαϊκή πορεία του γνώρισε απόψε ο ΠΑΟΚ στη Ρωσία από την Κράσνονταρ με 2-1, για την 4η αγωνιστική στον 3ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ήττα που κατά πάσα πιθανότητα θα αποδειχθεί μοιραία για την ευρωπαϊκή πορεία του γνώρισε απόψε ο ΠΑΟΚ στη Ρωσία από την Κράσνονταρ με 2-1, για την 4η αγωνιστική στον 3ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Ρώσοι έφτασαν στους 7 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ, το εφετινό αήττητο του οποίου στην Ευρώπη διακόπηκε απόψε, έμεινε στους 3, ενώ η Ντόρτμουντ ανέβηκε στους 10 μετά την εύκολη νίκη επί της Γκαμπάλα με 4-0.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλά και με πίεση από ψηλά «έκοψε» την κυκλοφορία των Ρώσων και αναζήτησε το αμυντικό λάθος τους με σχηματισμό 4-4-2 απόψε και τους Μακ, Ροντρίγκες επιθετικό δίδυμο, αλλά δεν το βρήκε.

Η Κράσνοναρ αιφνιδιάστηκε, αλλά με την πάροδο του χρόνου άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα στο παιχνίδι της και στο 18΄ έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον πολύ επικίνδυνο Αρί, που νικήθηκε από τον Γλύκο στο σουτ που επιχείρησε στην (κλειστή) αριστερή γωνία του Έλληνα τερματοφύλακα.

Στο 23΄ οι Ρώσοι είχαν νέα επικίνδυνη στιγμή με τη σέντρα - σουτ του Λαμπόρντε, ο οποίος δευτερόλεπτα αργότερα είχε ένα πολύ καλό σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 33΄, όταν ο Αχμέτοφ με σέντρα από τη δεξιά βρήκε τον Αρί «χωμένο» ανάμεσα στα στόπερ του ΠΑΟΚ (Μαλεζάς, Κόστα), αφού του έδωσαν το χώρο και ο Βραζιλιάνος με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε και πάλι αδύναμος επιθετικά, απειλούσε μόνο από στατικές φάσεις, όπως στις άουτ εκτελέσεις φάουλ των Ροντρίγκες (54΄) και Τζαβέλλα (63΄).

Δέχθηκε όμως το γκολ από το πέναλτι του Ζοαζίνιο στο 67΄ (το έκανε ο Χαρίσης στον Καλέιν) σε κομβικό σημείο, δηλαδή την ώρα που προσπαθούσε για την ισοφάριση, κι εκεί χάθηκαν όλα, παρά το γκολ του Μακ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.