Πολιτική
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2005 17:10

Εκτροχιάστηκε τρένο του ΟΣΕ (3)

Δέκα οχτώ επιβάτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένα βρέφος οχτώ μηνών σοβαρά, από τον εκτροχιασμό τριών βαγονιών τρένου τύπου Intercity, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, στην περιοχή του Αδενδρου, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι.

Το βρέφος, που αρχικά είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", υποβάλλεται σε εγχείριση στο νοσοκομείο "ΑΧΕΠΑ" της Θεσσαλονίκης.

Οι υπόλοιποι, ελαφρά τραυματισμένοι, διακομίστηκαν: έξι στο Ιπποκράτειο, έξι στο Παπαγεωργίου, τέσσερις στο ΑΧΕΠΑ και δύο στο "Γ. Γεννηματάς".

Σε ό,τι αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Σκόκας, διευκρίνισε ότι το τρένο εκτροχιάστηκε λίγο πριν φτάσει στο σταθμό και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τελευταίο βαγόνι, όπου βρίσκεται η μηχανή.

Σημείωσε δε ότι έχει ήδη ελεγχθεί το εσωτερικό όλων των βαγονιών για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισθέντων, αλλά οι έλεγχοι θα επαναληφθούν όταν ειδικό συνεργείο της Πυροσβεστικής σηκώσει τα ανατραπέντα βαγόνια.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, όπως δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο οποίος έσπευσε στο σημείο του ατυχήματος. «Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, η προανακριτική επιτροπή θα αποφανθεί για τις αιτίες» σημείωσε ο υπουργός.

«Είμαστε τυχεροί που δεν είχαμε θύματα» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας. Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης.

Εγκυρες πληροφορίες από τον ΟΣΕ αναφέρουν ότι το τρένο προερχόμενο από την Αλεξανδρούπολη υπέστη βλάβη και ακινητοποιήθηκε επί σαράντα λεπτά στο σταθμό Φιλαδελφείας του Κιλκίς, απ όπου συνέχισε το ταξίδι του προς τη Θεσσαλονίκη αφού τεχνικοί επιδιόρθωσαν τη ζημιά.

Κατά την είσοδό του στον σταθμό του Αδένδρου, όπου δεν προβλέπεται στάση, τρία από τα τέσσερα βαγόνια εκτροχιάστηκαν και ένα από αυτά άρπαξε φωτιά. Οι επιβάτες πρόλαβαν και βγήκαν έγκαιρα ενώ δυο από αυτούς που εγκλωβίστηκαν τους έβγαλαν υπάλληλοι του σταθμού του ΟΣΕ που έσπευσαν προς βοήθεια.

Πηγή: ΜΠΕ