Αθλητικά
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 12:48

Ο Σκίμπε στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών

Ο Μίχαελ Σκίμπε είναι πλέον με κάθε επισημότητα ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική Ανδρών, καθώς η πρόσληψή του εγκρίθηκε από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

 

Ο Μίχαελ Σκίμπε είναι πλέον με κάθε επισημότητα ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική Ανδρών, καθώς η πρόσληψή του εγκρίθηκε από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

Ο 50χρονος Γερμανός τεχνικός είναι ο άνθρωπος που παραλαμβάνει ένα συγκρότημα που κινείται μεταξύ "φθοράς και αφθαρσίας", που προέρχεται από μια καταστροφική πορεία στα προκριματικά του Euro 2016 και το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να δημιουργήσει εκ νέου μια ομάδα, γιατί η Εθνική μόνο ομάδα δεν ήταν μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Άμεσος στόχος, βεβαίως, η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Ρωσία, αλλά για να συμβεί αυτό ο νέος προπονητής, που άπαντες ευελπιστούν να αποδειχθεί άξιος διάδοχος του συμπατριώτη του Ότο Ρεχάγκελ, έχει πολύ δουλειά μπροστά του.

Η συμφωνία με τον Σκίμπε είναι διετούς διάρκειας, θα του αποφέρει 560.000 ευρώ ετησίως συν 500.000 ευρώ μπόνους πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Θα πλαισιωθεί από έναν συνεργάτη της επιλογής του, ο οποίος θα λαμβάνει 70.000 ευρώ το χρόνο, ενώ δίπλα του θα είναι και ο Κώστας Τσάνας, που θα εισπράττει 5.000 ευρώ το μήνα.

Ο Σκίμπε αναμένεται στην Ελλάδα την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, προκειμένου μία ημέρα αργότερα να γίνει η επίσημη παρουσίασή του, ενώ το... "βάπτισμα του πυρός" στον πάγκο της Εθνικής ομάδας θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου, στον φιλικό αγώνα με το Λουξεμβούργο.