Πολιτική
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 00:31

Β. Λεβέντης: Ίδια η κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα με αυτήν του Αντ. Σαμαρά

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι ίδια με αυτήν του Αντώνη Σαμαρά, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το βράδυ της Τρίτης και στάθηκε στη βαριά φορολογία. Σε ό,τι αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης, τόνισε ότι θα την παρείχε σε όποιον έβγαινε πρώτος, αν απλά αποδεχόταν τα εννέα σημεία του προγράμματός του, χωρίς να ζητήσει θέσεις εξουσίας.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι ίδια με αυτήν του Αντώνη Σαμαρά, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το βράδυ της Τρίτης και στάθηκε στη βαριά φορολογία. Σε ό,τι αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης, τόνισε ότι θα την παρείχε σε όποιον έβγαινε πρώτος, αν απλά αποδεχόταν τα εννέα σημεία του προγράμματός του, χωρίς να ζητήσει θέσεις εξουσίας.

Όπως εκτίμησε, μέχρι το 2012, εξαιτίας του δικομματισμού, ήταν δύσκολο τα μικρότερα κόμματα να εισέλθουν στη Βουλή. «Ο δικομματισμός ίσως να έφταιγε και για το ότι έφτασε η χώρα σε αυτό το σημείο» πρόσθεσε και έκανε λόγο για «ρουσφέτια» που προσέλκυαν τους ψηφοφόρους.

Ερωτηθείς για την είσοδο του κόμματός του στη Βουλή, σημείωσε ότι εκτιμήθηκε η σταθερότητα των απόψεών του, που είναι υπέρ της Ευρώπης, του ευρώ και των μεταρρυθμίσεων. «Σε όποιο κόμμα και να ήμουν υποψήφιος βουλευτής, θα ήμουν πρώτος σε σταυρούς, αλλά επέλεξα να μην μπω σε κόμματα με τα οποία δεν συμφωνούσα», εξήγησε ερωτηθείς γιατί δεν συνεργάστηκε με κάποιο άλλο κόμμα.

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε «καλό παιδί» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά όπως είπε, «έχει γαλουχηθεί με τη νοοτροπία της Αριστεράς, ενώ η χώρα χρειάζεται έναν θαρραλέο μεταρρυθμιστή». Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι πήρε 36% «λαϊκίζοντας και υποσχόμενος ψέματα». «Είναι σταθερός χαρακτήρας για να βασιστεί ο λαός πάνω του, αυτός που ήταν κατά των ιδιωτικοποιήσεων και σήμερα τις περνάει με κατεπείγουσες διαδικασίες;», διερωτήθηκε, αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό.

«Μακάρι να μας βλέπει ως μαξιλαράκι, αυτό σημαίνει ότι σοβαρεύονται και ότι αυτοί θα έχουν αλλάξει» τόνισε, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας εκ νέου ως προϋπόθεση την αποδοχή των εννέα σημείων του προγράμματος της Ένωσης Κεντρώων. Όπως προέβλεψε, η κυβέρνηση θα καταρρεύσει εντός τεσσάρων μηνών, αν οι βουλευτές της συμπολίτευσης δεν πιστέψουν στην πολιτική που καλούνται να εφαρμόσουν.

Αναφερόμενος στον χώρο του Κέντρου, τόνισε ότι «έρχονται όλοι σαν κουρσάροι, για να πάρουν ψήφους». Όπως είπε, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ θα τα «καταπιεί» η Ένωση Κεντρώων, εκφράζοντας τους ψηφοφόρους τους. «Κεντρώος σημαίνει κουλτούρα συναίνεσης, απλή αναλογική, κυβερνήσεις συνασπισμού» εξήγησε και άφησε αιχμές κατά του επικεφαλής του Ποταμιού Στάυρου Θεοδωράκη, κάνοντας λόγο για σχέδιο προώθησής του και κακοποίησης της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε αξιολογότατους τους βουλευτές του κόμματός του και επανήλθε στον Πρωθυπουργό, καταλογίζοντάς του ότι «εξαπατά τους βουλευτές του και δεν έχει καθαρίσει με τα βαρίδια του κόμματός του». Παράλληλα, ερωτηθείς εκ νέου αν θα συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε θετικός αρκεί να γίνουν αποδεκτά και να συζητηθούν δημοσίως τα εννέα σημεία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε την πεποίθηση ότι μία οικουμενική κυβέρνηση θα ήταν η καλύτερη λύση για τον τόπο, ενώ σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία σχολίασε ότι είναι «ανέντιμο το ένα κόμμα να είναι τη μία μνημονιακό και την άλλη αντιμνημονιακό». Επανέλαβε δε ότι ο υποψήφιος για την ηγεσία της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν ο μόνος που τον συνεχάρη για την είσοδό του στη Βουλή, αλλά, όπως είπε, «τόσο αυτός όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα πάνε τη Ν.Δ. δεξιότερα». Παράλληλα, εξέφρασε επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκης, ενώ χαρακτήρισε «βουλευτή ρουτίνας» τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. «Η Νεα Δημοκρατία χρειάζεται νεότερο αρχηγό» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τη Λαϊκή Ενότητα, τόνισε ότι δεν μπορεί να τη θεωρήσει κόμμα, από τη στιγμή που τάσσεται κατά της Ευρώπης και του ευρώ, ενώ επέρριψε ευθύνες για την πτώχευση της χώρας στους Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου.