Πολιτική
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 18:02

Την έκθεση για τα 100 χρόνια από τη δημιουργία του Μακεδονικού Μετώπου εγκαινίασε ο ΠτΔ

Την έκθεση για τα 100 χρόνια από τη δημιουργία του Μακεδονικού Μετώπου εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Την έκθεση για τα 100 χρόνια από τη δημιουργία του Μακεδονικού Μετώπου εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Πρόκειται για έκθεση, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, που συνιστά πραγματικό εθνικό κειμήλιο, αφού αφορά την έκρηξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, τις συνέπειές του για τα Βαλκάνια, τις καθοριστικής σημασίας εξελίξεις στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας, αλλά και την επίδραση που είχε η παρουσία των συμμαχικών δυνάμεων της Αντάντ στην ζωή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας γενικότερα.

Μέσα από τα εκθέματά της, συνέχισε, αναδεικνύεται η σημασία που είχαν τα ανωτέρω γεγονότα στην υπόθεση της εθνικής μας ολοκλήρωσης.

«Αυτό λοιπόν που πρέπει να συγκρατήσουμε ως δίδαγμα και ιερή παρακαταθήκη των ένδοξων προγόνων μας, οι οποίοι πέτυχαν αυτές τις μεγάλες νίκες, είναι τούτο: Μόνον ενωμένοι στο εσωτερικό μέτωπο αλλά και κάνοντας τις ορθές συμμαχίες στον διεθνή πολιτικό περίγυρο, επιτυγχάνονται οι μεγάλοι εθνικοί στόχοι» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «έτσι θα πράττουμε και στο μέλλον, αντιμετωπίζοντας επιτυχώς όλες τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών μας».