Αθλητικά
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 19:15

Μπάσκετ: Ημέρα των φιλοξενούμενων

Εντυπωσιακά πράγματα συνέβησαν στις τρεις από τις πρώτες τέσσερις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν έχοντας κατακτήσει μεγάλες νίκες και μόνο την ΑΕΚ να... διασώζει το γόητρο των γηπεδούχων.

Εντυπωσιακά πράγματα συνέβησαν στις τρεις από τις πρώτες τέσσερις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν έχοντας κατακτήσει μεγάλες νίκες και μόνο την ΑΕΚ να... διασώζει το γόητρο των γηπεδούχων.

Συγκεκριμένα, το Λαύριο νίκησε στο "Ζηρίνειο" την Κηφισιά, ο Κόροιβος επιβλήθηκε στην Καβάλα της ομώνυμης ομάδας, ο Κολοσσός έκανε... παρέλαση στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα και η ΑΕΚ έπαυσε το αήττητο των Τρικάλων.

Εύκολα η ελλιπής Ένωση

Οι "κιτρινόμαυροι" έκαναν το "3 στα 3" στην Α1 παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τον άρρωστο Σάκοτα, τους τραυματίες Άτιτς, Μωραΐτη και τον ευρισκόμενο στην έξοδο Ανοσίκε.

Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα με 82-65, χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της αλλά εκμεταλλεύτηκε την κακή ημέρα των Θεσσαλών. Ο Μαυροκεφαλίδης έδωσε συνέχεια στις εκπληκτικές εμφανίσεις του σκοράροντας τους 24 από τους συνολικά 26 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο.

Σημείο αναφοράς, οπωσδήποτε, ο διεθνής σέντερ στο παιχνίδι της ομάδας του το τελευταίο διάστημα, ενώ σήμερα η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα είχε βοήθεια και από τον Γουόρεν, ο οποίος έκανε μεγάλο παιχνίδι με 10 πόντους, 14 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ενώ για τα Τρίκαλα ο Κόνγκερ είχε 22 πόντους.

Ιστορική νίκη

Το Λαύριο πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της ιστορίας του στην Α1 κατηγορία, στην πρώτη συμμετοχή της ομάδας στην ανώτατη κατηγορία. Οι "νεοφώτιστοι" πέρασαν με 82-79 από το "Ζηρίνειο" απέναντι στην αήττητη μέχρι σήμερα Κηφισιά.

Μετά τις ήττες στις λεπτομέρειες από Καβάλα και ΑΕΚ το Λαύριο τα κατάφερε και μάλιστα σε μια δύσκολη έδρα, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία και μάλιστα κατέθεσαν ένσταση για ένα οριακά εκπρόθεσμο καλάθι του Μαυροειδή.

Για τους νικητές ο Νίξον είχε 22 πόντους, 6 ασίστ, ένα μπλοκ και 2 κλεψίματα, ενώ από την Κηφισιά ο Μαυροειδής έκανε άλλη μια μεγάλη εμφάνιση, με 24 πόντους, 11 ριμπάουντ, ένα κόψιμο κι ένα κλέψιμο.

Εντυπωσιακός Κόροιβος

Την δεύτερη νίκη στους δύο φετινούς εκτός έδρας αγώνες του πέτυχε ο Κόροιβος, που επιβλήθηκε πολύ εύκολα με 89-74 της Καβάλας στο κλειστό της Καλαμίτσας, ενώ η μακεδονική ομάδα έχασε για δεύτερο συνεχή αγώνα και πρώτο στην έδρα της.

Για την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου ο Ντέιβις σκόραρε 19 πόντους, παίρνοντας σημαντική βοήθεια από τους Τρότερ (14 πόντοι - 8 ασίστ) και Βασιλόπουλο (12 πόντοι - 6 ριμπάουντ), ενώ για τους γηπεδούχους ο Ταπούτος είχε 24 πόντους. 

Κολοσσός... Πάτρας

Εμφατική νίκη στην πρωτεύουσα της Αχαΐας σημείωσε ο Κολοσσός Ρόδου, επικρατώντας πολύ εύκολα του Απόλλωνα με 74-58 και σημειώνοντας τη δεύτερη διαδοχική νίκη του, ενώ η ομάδα της Πελοποννήσου μετρά πια "0 στα 3"!

Οι "θαλασσί" είχαν καλύτερο παίκτη τον MVP τους για την περασμένη περίοδο, Λαρεντζάκη, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους αλλά είχε τη στήριξη των Μανωλόπουλου (13), Λιούις (11) και Άχονεν (11), την ώρα που από τους γηπεδούχους μόνο οι Γουντς (14) και Μέιερ (10) ήταν "διψήφιοι".