Πολιτική
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 16:56

Καταψήφισε η Ν.Δ. το προσχέδιο του ΕΛΚ για το μεταναστευτικό

Το προσχέδιο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το μεταναστευτικό καταψήφισε η αντιπροσωπεία της Ν.Δ., αντιδρώντας στα εδάφια, τα οποία ασκούσαν κριτική στην Ελλάδα.

Το προσχέδιο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το μεταναστευτικό καταψήφισε η αντιπροσωπεία της Ν.Δ., αντιδρώντας στα εδάφια, τα οποία ασκούσαν κριτική στην Ελλάδα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, με προεξέχοντα τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζήτησε να αφαιρεθούν τα συγκεκριμένα εδάφια. Το ΕΛΚ προχώρησε σε ορισμένες τροποποιήσεις, οι οποίες και πάλι, δεν ήραν τις αντιδράσεις της Ν.Δ. με αποτέλεσμα οι Έλληνες σύνεδροι να καταψηφίσουν το προσχέδιο.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαιώνουν ότι η μάχη θα συνεχιστεί έως αύριο, ημέρα ψήφισης του τελικού κειμένου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μεϊμαράκης θα εκφωνήσει ομιλία για την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση στις 20:30 το βράδυ, στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου.

Το «παρών» θα δώσει και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όπως και πολλά στελέχη της Ν.Δ.

Το συνέδριο θα εστιάσει σε μία σειρά προκλήσεων της Ε.Ε., όπως η πολιτική ασφάλεια, η μετανάστευση, η τρομοκρατία, η ανάπτυξη, η απασχόληση, η ψηφιακή αγορά, η κλιματική αλλαγή και η εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ.

Στο συνέδριο, το οποίο θα διαρκέσει σήμερα και αύριο, συμμετέχουν πάνω από 3.000 άτομα και 14 αρχηγοί κρατών, μεταξύ των οποίων η Άγκελα Μέρκελ, ο Μαριάνο Ραχόι κ.α.

Από την πλευρά της Ελλάδας, παρόντες θα είναι οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Προσερχόμενος στο συνέδριο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε ότι «βρισκόμαστε, σήμερα, εδώ στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι η μεγάλη κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία είναι μέλος αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας».

«Η ελληνική αντιπροσωπεία, που μετέχει με 16 συνέδρους, κάνει συνεχείς παρεμβάσεις και στη διαμόρφωση των κειμένων και στη διαμόρφωση των πολιτικών.Ιδιαίτερα σε ζητήματα ανάπτυξης, σε ζητήματα ανεργίας, αλλά και κυρίως στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό» ανέφερε.

Κλείνοτας τόνισε πως «θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη, περισσότερη Ευρώπη. Που να μπορεί να ικανοποιεί με αλληλεγγύη τους πολίτες μας».