Αθλητικά
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 13:35

Μπάσκετ: Θλίψη για την απώλεια του Δενδρινού

Η είδηση του θανάτου του Μάκη Δενδρινού σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια όχι μόνο του μπάσκετ αλλά του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.

 

Η είδηση του θανάτου του Μάκη Δενδρινού σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια όχι μόνο του μπάσκετ αλλά του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

«Ένας από τους σημαντικότερους αθλητές και προπονητές που υπηρέτησαν με ήθος και συνέπεια το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του» ανέφερε η δήλωση του κ. Κοντονή.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία μπάσκετ:

«Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί για το θάνατο του Μάκη Δενδρινού σε ηλικία 65 ετών και ύστερα από τρίμηνη "μάχη" επιβίωσης που έδωσε, μετά από οξύ έμφραγμα που υπέστη τον προηγούμενο Ιούνιο.

Ο Μάκης Δενδρινός είχε διατελέσει δεύτερος προπονητής στην Εθνική Ανδρών στην διετία 1992-94 και εν συνεχεία ανέλαβε την θέση του πρώτου προπονητή, καθοδηγώντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του ΄94 (Τορόντο, 4η θέση), στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ’95 (Αθήνα, 4η θέση) και στην πρώτη συμμετοχή της Εθνικής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το ’96 (Ατλάντα, 5η θέση).

Η διοίκηση της ΕΟΚ εκφράζει την οδύνη της και συλλυπείται θερμά την σύζυγο του και στα δυο παιδιά του, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στην νεκρώσιμο ακολουθία που θα τελεσθεί την Τετάρτη (21/10), στις 11.30 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα».

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλες τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ: «To Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Γιώργος Χαλβατζάκης εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Μάκη Δενδρινού και τα συλλυπητήρια τους στην οικογένειά του» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ο Μάκης Δενδρινός ήταν από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία 50 χρόνια και θα τον θυμόμαστε πάντα όχι μόνο για την προσφορά του στο άθλημα μας αλλά και για το ήθος του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Μάκη Δενδρινού πριν από τις αναμετρήσεις της προσεχούς (3ης) αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ» καταλήγει.

Ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος ανέφερε: «Η Οικογένεια του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. εκφράζει τη θλίψη της, για το χαμό του Μάκη Δενδρινού και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Στο πένθος των "κυανέρυθρων" μετέχει και η ΠΑΕ Πανιώνιος, που ανακοίνωσε τα εξής: 

«Η Πανιώνια οικογένεια, θρηνεί για το χαμό του Μάκη Δενδρινού. Ο Ελληνικός αθλητισμός και το μπάσκετ ειδικότερα, έχασαν έναν από τους ανθρώπους που αφιέρωσαν την ζωή τους, στην ανάπτυξή τους.

Η διοίκηση, οι προπονητές, οι παίκτες και το υπαλληλικό προσωπικό της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μάκη Δενδρινού».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Κολοσσός, με τον οποίο ο Δενδρινός είχε μια σύντομη συνεργασία το 2014:

«Η ΚΑΕ Κολοσσός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατο του Μάκη Δενδρινού και ταυτόχρονα τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η συνεργασία μας το 2014 ήταν σύντομη αλλά αποτελεσματική, και ο Μάκης απέδειξε πως ήταν ένας άνθρωπος που τον διέκρινε το ήθος και ο επαγγελματισμός.

Η απώλεια του Μάκη Δενδρινού είναι τεράστια για όλο το ελληνικό μπάσκετ, στο οποίο πρόσφερε σχεδόν όλη του ζωή, τόσο σε συλλόγους όσο και στην Εθνική ομάδα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει φίλε Μάκη».