Πολιτική
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2005 15:50

Τη διακοπή της χρηματοδότησης των σεισμολογικών εργαστηρίων καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

Τη διακοπή της χρηματοδότησης των σεισμολογικών εργαστηρίων από το υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ καταγγέλλει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του τομέα Οικονομίας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τους τελευταίους σεισμούς που έπληξαν περιοχές της χώρας, όπως το Αιγαίο, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, προέκυψε ότι το δίκτυο σεισμογράφων που είχε εγκαταστήσει το Σεισμολογικό Εργαστήριο Πάτρας στη Δυτική Ελλάδα, δεν λειτουργεί πλέον. «Δηλαδή αυτό που έγινε με μεγάλη προσπάθεια και αρκετά χρήματα τα τελευταία χρόνια, αχρηστεύτηκε, επειδή η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ειδικότερα το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και ο κ. Σουφλιάς έκοψαν την χρηματοδότηση προς το Σεισμολογικό Εργαστήριο της Πάτρας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Τα τελευταία χρόνια κάναμε πολλά βήματα στην αντισεισμική έρευνα και την αντισεισμική θωράκιση της χώρας μας, κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος» ο υπουργός, τονίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Σήμερα όλα αυτά ακυρώνονται επειδή η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. δείχνει επιπολαιότητα, άγνοια των κινδύνων από τους σεισμούς και έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας».

«Όσο για τα επιτεύγματα που μας αναφέρει ο κ. Σουφλιάς για τον ΟΑΣΠ και το έργο της αποκατάστασης από τους σεισμούς σε ολόκληρη τη χώρα, ας μας πει τι από αυτά έκανε από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση του τομέα Οικονομίας της Κ.Ο..