Αθλητικά
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 21:59

EuroCup: Μόνος ο Μαυροκεφαλίδης δεν μπορούσε, "χαρακίρι" ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Με το... αριστερό επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις ύστερα από επταετή απουσία η ΑΕΚ, που ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ στην παράταση 94-96 από τη ρωσική Κράσνι, παρά τη "μυθική" εμφάνιση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που σκόραρε 42 πόντους (!) κάνοντας ρεκόρ καριέρας.

 

Με το... αριστερό επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις ύστερα από επταετή απουσία η ΑΕΚ, που ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ στην παράταση 94-96 από τη ρωσική Κράσνι, παρά τη "μυθική" εμφάνιση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που σκόραρε 42 πόντους (!) κάνοντας ρεκόρ καριέρας.

Η Ένωση προηγήθηκε γρήγορα με 13-4, όμως τότε ο επίσης εκπληκτικός Τόνι Μίτσελ άρχισε να "γαζώνει" με τρίποντα από την περιφέρεια και εν ριπή οφθαλμού με επιμέρους σκορ 16-1 οι Ρώσοι ξέφυγαν με έξι πόντους (20-14).

Με Γουόρεν και Μιλόσεβιτς να δίνουν λύσεις οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα (30-27), αλλά τότε εμφανίστηκε ο Κούπερ, με δύο τρίποντα και πολλές ασίστ έδωσε το προβάδισμα στην Κράσνι με 43-37 στο ημίχρονο. 

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +9 (52-61) 3,5 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά η "έκρηξη" του Μαυροκεφαλίδη, η ενέργεια του Παπαντωνίου και η εμπειρία του Καλαμπόκη έφεραν το 73-70 για την ΑΕΚ.

Στο σημείο εκείνο ο πρόεδρος-παίκτης (!) των Ρώσων, Ντμίτρι Γερασιμένκο, προκάλεσε με χειρονομίες το κοινό, έπεσαν αντικείμενα στο παρκέ και το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά, για να ξεφύγει η Κράσνι με πέντε πόντους (78-83) 1΄03΄΄ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Ο Μαυροκεφαλίδης με τρίποντο και καλάθι από επιθετικό ριμπάουντ ισοφάρισε 83-83 στα 29΄΄ πριν τη λήξη, ο Μίτσελ με τρίποντο έγραψε το 83-86 στα 8΄΄ με 3/3 βολές από φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. 

Ο Μαυροκεφαλίδης κέρδισε το πέμπτο φάουλ του Μίτσελ, που έφυγε από το παρκέ με 39 πόντους και με 2/2 βολές έκανε το 94-94 με 28΄΄ δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη.

Τελικά το παιχνίδι κρίθηκε από ένα ανύπαρκτο φάουλ που καταλογίστηκε στον Παπαντωνίου και επέτρεψε στον Ματεγιούνας με δύο βολές να γράψει το 94-96. Το σουτ του Καλαμπόκη δεν βρήκε στόχο, ο Μιλόσεβιτς σκόραρε αλλά το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο και η νίκη πήγε στην Κράσνι.