Κόσμος
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 12:14

Πακιστάν - Ο τέτανος απειλεί τους πληγέντες από το σεισμό

Στους 24 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τέτανο στις περιοχές του Πακιστάν που επλήγησαν από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Εν τω μεταξύ περισσότεροι από 140 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τέτανο, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιατρεία που στήθηκαν πρόχειρα στις πληγείσες περιοχές του βορειοδυτικού Πακιστάν. νοσηλεύονται

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών από τον τέτανο θα αυξηθεί διότι οι γιατροί δεν έχουν επαρκή αριθμό εμβολίων για να αντιμετωπίσουν τη νόσο.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σαουκάτ Αζίζ, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στο Πακιστάν από το σεισμό των 7,6 Ρίχτερ της 8ης Οκτωβρίου, ξεπέρασε τους 57.000.

«Πάνω από 57.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 77.000 τραυματίστηκαν», τόνισε ο πακιστανός πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα της βουλής.

Αλλοι 1.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον ινδικό τομέα του Κασμίρ.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, τουλάχιστον 3,3 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν άστεγοι στις ορεινές περιοχές του βορείου Πακιστάν και του πακιστανικού Κασμίρ.

Εξάλλου, η Unicef έχει ανακοινώσει ότι από τον σεισμό σκοτώθηκαν 17.000 παιδιά στο Πακιστάν, καθως κατέρρευσαν χιλιάδες σχολικά κτίρια.