Πολιτική
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 15:46

Επίσκεψη Βουλγαράκη στο Πεκίνο

Πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, στο διάστημα από 2-6/11/2005.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Το Μνημόνιο αυτό θα υπογραφεί στο πλαίσιο μεταφοράς της εμπειρίας και τεχνογνωσίας που απέκτησε η Ελληνική Αστυνομία από τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του Μοντέλου Ολυμπιακής Ασφάλειας.

Ο κ. Βουλγαράκης θα έχει σειρά επαφών με τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zhou Yongkang, τον υφυπουργό Κρατικής Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Geng Huichang και άλλους υψηλούς Αξιωματούχους που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Τον κ. Βουλγαράκη συνοδεύουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Γιώργος Αγγελάκος, ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) Αντιστράτηγος ε.α., κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης, καθώς και ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.