Πολιτική
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 12:47

Μ. Έβερτ: «Συνεχές έγκλημα» η υπόθεση της ΔΕΚΑ

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της ΔΕΚΑ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ο κ. Εβερτ χαρακτήρισε τις ενέργειες των μελών του διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΚΑ την προεκλογική περίοδο του 2000 ως «καταστροφή». «Αυτήν την καταστροφή οι κατηγορούμενοι την αποφάσισαν αφού προηγουμένως είχαν σχεδιάσει την όλη υπόθεση», επισήμανε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Ο κ. Εβερτ επανέλαβε στο δικαστήριο ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι υπεύθυνοι για αυτά που έγιναν στο Χρηματιστήριο την επίμαχη περίοδο και ειδικότερα ο πρόεδρος του δ.σ., Ιωάννης Κουσουλάκος, ο οποίος έκανε τις εισηγήσεις για βίαιες αγορές μετοχών.

Αποχωρώντας από τη δικαστική αίθουσα, ο κ. Εβερτ σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε την υπόθεση συνεχές έγκλημα.

«Αυτοί που το διέπραξαν, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΚΑ δηλαδή, γνώριζαν ασφαλώς τις συνέπειες των πράξεών τους. Οτι, δηλαδή, αγοράζοντας προεκλογικά θα ανέβαζαν το δείκτη, εγκαταλείποντας στη συνέχεια το Χρηματιστήριο και γνωρίζοντας ότι έτσι θα ζημιωθούν κάποιοι». «Όταν έρχονται οι πολιτικοί και λένε πως θα πάει καλά το Χρηματιστήριο και αμέσως μετά τις εκλογές εγκαταλείπεται, αυτό δεν λέγεται έγκλημα;», αναρωτήθηκε.

Στις δηλώσεις του ο κ. Εβερτ αναφέρθηκε και σε πρακτικό συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΚΑ με ημερομηνία 3 Απριλίου 2000, όπου λαμβάνεται η απόφαση να διατεθεί το ποσό των 250 δισ. δρχ. για την αγορά μετοχών. «Αυτοί αποφάσισαν να διαθέσουν τα 250 δισ. δρχ. Μα στραγάλια είναι; Εδωσα και το πρακτικό στο δικαστήριο. Μιάμιση σελίδα πρακτικό. Με μιάμιση σελίδα βάζουν έτσι χέρι στα λεφτά του ελληνικού λαού; Για την τιμή των όπλων θα έπρεπε κάποιος να εμφανίζεται σε αυτό το πρακτικό, να πει έχω κάποιες αμφιβολίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Έβερτ.

Πηγή ΑΠΕ