Αθλητικά
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 19:46

Μπάσκετ: Μεγάλη νίκη για Τρίκαλα, θετικό ξεκίνημα Ρέθυμνο και Καβάλα

Η νίκη των Τρικάλων στην Αμαλιάδα ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε μεταξύ των τριών αγώνων με τους οποίους ξεκίνησε η φετινή περίοδος στην Α1 των Ανδρών.

Η νίκη των Τρικάλων στην Αμαλιάδα ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε μεταξύ των τριών αγώνων με τους οποίους ξεκίνησε η φετινή περίοδος στην Α1 των Ανδρών.

Με πλουραλισμό στην επίθεση (τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) και τον "νέο" Σόκο να... οργιάζει στις ρακέτες (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ), οι Θεσσαλοί επικράτησαν 73-64 και ξεκίνησαν θετικά τη φετινή περιπέτεια, σε ένα γήπεδο που πέρυσι είχαν συντριβεί με διαφορά 22 πόντων.

Η ομάδα της Ηλείας είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, στο τέλος όμως λύγισε από τη φθορά των φάουλ και ειδικά μετά την αποβολή των Χάρις (18 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και Βασιλόπουλου.

Νίκη στην πρεμιέρα και για το Ρέθυμνο, που επικράτησε στην Κρήτη με 87-73 του Απόλλωνα Πατρών δείχνοντας πιο "έτοιμη" ομάδα από τους Πελοποννήσιους κι έχοντας κορυφαίους τους Σάφτενααρ (18 πόντοι), Κλουφ (14) και Γιαννόπουλο (13).

Από την πλευρά του Απόλλωνα, που έμεινε στο παιχνίδι μόνο για τα πρώτα 15 λεπτά, ο Μέιερ ήταν "πολυβόλο", σκόραρε 31 πόντους με 5 τρίποντα αλλά δεν είχε συμπαράσταση.

Θετικό ντεμπούτο έκανε και η επανακάμψασα στην Α1 Καβάλα, που με τρίποντο του Κοστόφ λίγο πριν την εκπνοή νίκησε 68-66 το Λαύριο, στο ντέρμπι των νεοφώτιστων.

Η ομάδα της Αττικής είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία να φύγει με το "διπλό" αλλά την πέταξε, καθώς με το σκορ 66-65 υπέρ της ο Κρουμπάλι έχασε και τις δύο βολές που εκτέλεσε, για να έρθει η τιμωρία με το τρίποντο του Κοστόφ.