Αθλητικά
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 11:43

Τένις: Στον τελικό του China Open ο Ναδάλ

Τέλος στη φετινή κυριαρχία του Φάμπιο Φονίνι απέναντί του έβαλε ο Ράφα Ναδάλ και επικρατώντας του Ιταλού με 2-0 προκρίθηκε στον τελικό του China Open, που εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς ATP 500. 

 

Τέλος στη φετινή κυριαρχία του Φάμπιο Φονίνι απέναντί του έβαλε ο Ράφα Ναδάλ και επικρατώντας του Ιταλού με 2-0 προκρίθηκε στον τελικό του China Open, που εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς ATP 500. 

Ο Φονίνι είχε υποχρεώσει τον τενίστα από το Μανακόρ σε τρεις ήττες μέσα στο 2015, μεταξύ των οποίων η πιο "οδυνηρή" ήταν εκείνη στο US Open. Ο Ναδάλ θα αγωνιστεί έτσι στον πέμπτο φετινό και συνολικά 97ο τελικό της καριέρας του.

Φέτος το νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης είχε κατακτήσει τίτλους σε Μπουένος Άιρες, Στουτγκάρδη, Αμβούργο αλλά είχε χάσει στο "σπίτι" του, στον τελικό του Madrid Masters, από τον Μάρεϊ

Ο Ναδάλ, που συμπλήρωσε 755 νίκες και έχει ρεκόρ 67-29 στους τελικούς που συμμετείχε, πήρε δύσκολα το πρώτο σετ με 7-5 και έκαμψε το φρόνημα του αντιπάλου του, κατακτώντας πιο εύκολα το δεύτερο με 6-3 σε μια συνάντηση που διήρκεσε 105 λεπτά.