Αθλητικά
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 00:25

Σφαιρόπουλος: Δίκαιη η νίκη του Παναθηναϊκού

Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να παραδέχεται πάντως το δίκαιο της επικράτησης του Παναθηναϊκού.

Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να παραδέχεται πάντως το δίκαιο της επικράτησης του Παναθηναϊκού.

«Δυστυχώς δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν. Θέλαμε να νικήσουμε και να προχωρήσουμε στο Κύπελλο, αλλά έτσι όπως παίξαμε δώσαμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να ξεφύγει στην τέταρτη περίοδο και να νικήσει δίκαια. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό» είπε ο Έλληνας τεχνικός.

«Εμείς αμυντικά δεν ήμασταν καλοί, αλλά χάσαμε το ματς κυρίως από την επίθεση. Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ κλείνοντας τη ρακέτα τους και πιστεύω πως εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Όσο δεν μπαίνουν τα σουτ γεμίζεις άγχος και νευρικότητα. Νομίζω πως από εκεί είχαμε νευρικότητα κι αυτό αδυνάτισε και την άμυνά μας» συνέχισε.

Όσο για το "μπλακ άουτ" στην τελευταία περίοδο; «Δεν μπήκαν τα σουτ, ήμασταν διστακτικοί και δεν είχαμε σωστές αποφάσεις, που έδωσαν εύκολα καλάθια στον αντίπαλο. Υπήρχαν χαμένα σουτ, αλλά υπήρχαν και περιπτώσεις που θα μπορούσαμε να διαβάσουμε καλύτερα το παιχνίδι και να απειλήσουμε μέσα από τη ρακέτα».

Αναφορικά με τις προτεραιότητές του στη συνέχεια απάντησε ότι «το πιο σημαντικό είναι να μπουν τα νέα παιδιά στην ομάδα. Έχουν έρθει νέοι παίκτες, τους πιστεύουμε και είναι ακόμη η αρχή. Όταν κάτι δεν πάει καλά, δεν έχουμε μάθει ακόμη να λειτουργούμε όπως πρέπει. Αυτό θα το μάθουμε μέσα από τα παιχνίδια. Θα δούμε τα λάθη μας, θα δούμε πώς θα λειτουργούμε κάτω από μη ευνοϊκές συνθήκες και έτσι θα βελτιωθούμε».